EFELER BELEDİYESİ PAZARCININ İHTİYACINI GİDERECEK

EFELER BELEDİYESİ PAZARCININ İHTİYACINI GİDERECEK

Aydın’ın Efeler ilçesinde haftanın 7 günü çeşitli bölgelerde kurulan semt pazarlarında yaşanan tuvalet sorununa Efeler Belediyesi el atarak seyyar tuvaletler ile pazarcıların ihtiyacını giderecek.

Efeler Belediyesi haftanın her günü ilçede kurulan pazarlardan gelen talepler üzerine seyyar tuvalet alımı yaparak pazaryerlerindeki bu ihtiyacı giderecek. Bu konuda özellikle Salı pazarı esnafı ve vatandaşlardan yoğun talep aldıklarını kaydeden Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakçan, pazaryerlerindeki insanların en önemli gereksinimlerinden biri olan tuvalet ihtiyacını çözmek için çalışma yaptıklarını söyledi.
Aydın’ın en büyük ilçesi olan Efeler’de haftanın 7 günü çeşitli bölgelerde semt pazarları kuruluyor. Pazara gelen esnaf ve vatandaşların tuvalet ihtiyacını bölgedeki camiler ve resmi kurumlardan gidermeye çalışırken, pazaryerlerinin hiç birinde de tuvalet bulunmuyor.


BAŞKAN ÖZAKCAN VATANDAŞIN SESİNE KULAK VERDİ
Sık sık Efeler’de kurulan pazarları gezip esnaf ve vatandaşla görüşen Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakçan’a bu konu iletildi. Çıktığı Pazar gezilerinde ve Efeler’deki semt pazarlarına gelen köylülerin bu talebini olumlu bulan Mesut Özakçan, Salı Pazarı içerisinde normal tuvalet yapacak yer ararken, böyle bir yer bulamayınca çareyi farklı bir şekilde çözüm üretti.


BELEDİYE PORTATİF TUVALET ALIMI YAPILACAK
Efeler’in en büyük semt pazarı olan Salı Pazarında tuvalet yapılacak bir bölge bulunamaması üzerine Efeler Belediyesi sorunun çözümü için yaptığı araştırmada farklı bir yöntem buldu. Araştırma doğrultusunda hem Salı Pazarının hemde ilçede kurulan diğer semt pazarlarının tuvalet sorununa portatif taşınabilir tuvalet ile çözüm bulundu. Bu doğrultuda Efeler Belediyesi önümüzdeki günlerde bir adet taşınabilir portatif tuvalet alımı yapacak.


“ÖNEMLİ BİR SORUNU ÇÖZMEYİ HEDEFLİYORUZ’
Pazar yerlerinde insanların en önemli sorunlarından biri olan tuvalet ihtiyacını gidermenin kendileri için önem arz ettiğini dile getiren Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakçan, “Gerek pazar yerlerine yaptığım ziyaretlerde, gerekse mahalle ziyaretlerinde bu konuda vatandaşların talepleri oldu. Nasıl yeme içme insanların önemli gereksinimiyse ihtiyaç giderme de bir o kadar da önemli. Bizde bu konuyu çözüme kavuşturmak için çalışma yaptık. Şimdi portatif tuvalet alımı için ihale yapmayı hazırlanıyoruz. Bayanlar ve erkekler için ayrı ayrı bölümleri olan modern bir portatif tuvalet alımı yapacağız. Hem bütün Pazar yerlerinin bu gereksinimini ortadan kaldırmayı hedefliyoruz hem de ilçemiz genelinde yapılacak festivallerde de yaşanan aynı sorunu çözmüş olacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.