Efeler Belediyesi, ‘Temiz Bir Efeler İçin El Ele’ projesi başlattı

Efeler Belediyesi, ‘Temiz Bir Efeler İçin El Ele’ projesi başlattı

Efeler Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ortak bir çalışmaya imza atarak ‘Temiz Bir Efeler İçin El Ele’ projesini başlattı.

Proje kapsamında Aydın’ın Efeler ilçesindeki tüm pazarlarda sabah saatlerinde esnaflara çöp poşeti dağıtılarak gün sonunda ortaya çıkan meyve ve sebze artıklarını poşetlerinin içerisine koyarak tezgah açtıkları yere bırakması sağlanacak. Gün sonunda ise Zabıta ekipleri tarafından kontroller yapılarak uygulamaya uymayanlar hakkında gerekli yaptırımlar uygulanılacak. Efeler Belediyesi ‘Temiz Bir Efeler İçin El Ele’ projesini Çarşamba günleri Meşrutiyet Mahallesi’nde kurulan Çarşamba Pazarı’ndan başlattı. Çarşamba sabahı zabıta ekipleriyle birlikte Pazar esnafına belediye tarafından hazırlanan el broşürlerini ve çöp poşetlerini dağıtarak bilgilendirme yapıldı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Efeler Belediyesi Zabıta Karakol Amiri Şemsettin Baysal, “Efeler Belediyesi olarak güzel bir çalışmaya imza attık. Artık pazar kurulduktan sonra sokak aralarında pazarcı esnafından kalan meyve ve sebze artıkları olmayacak. Herkes kendilerine verilen çöp poşetlerinin içerisinde çöpünü atacak ve giderken aynı tezgah açtığı yere bırakacak. Böylece temizlik personelimizin de işleri kolaylaşmış olacak” dedi.

Çarşamba pazarında tezgah açan esnaflar, “Böyle bir uygulamayı başlattığı için başkanımıza teşekkür ederiz. İlçemizin daha modern bir görüntüye sahip olması konusunda tüm vatandaşlara iş düşüyor. Güzel düşünülmüş bir proje inşallah tüm esnaf arkadaşlarımız da projenin devamlılığı konusunda katkı sağlar ve bu uygulama kalıcı hale gelir” ifadelerini kullandı.

İLK DENETİM YAPILDI

Pazar sonrasında Efeler Belediye Başkan Yardımcısı O. Derya Tıkır, Zabıta Müdürü Hakan Yıldırım, zabıta ve temizlik işleri ekipleri ile birlikte sokakları dolaştı. Uygulamayı değerlendiren Tıkır, “Pazarcılarımızın atıklarını koymaları için bütün esnafımıza belediyemiz tarafından hazırlatılan çöp poşetlerini dağıtıyoruz. Kendilerine el ilanları ile bilgiler verdik. Esnaftan ricamız tüm atıklarını bu poşetlerin içerisinde doldurarak kendi parselinin olduğu yere bırakmaları ve temizlik işleri ekiplerimizin işlerini kolaylaştırmaları. Daha temiz bir şehir için bunları yapmak zorundayız” dedi.

Uygulamanın Efeler ilçesi sınırları içerisindeki tüm pazarlarda süreceğini kaydeden Tıkır, “Daha temiz bir ilçe için tüm pazarlarda çalışmalarımız sürecek. Pazarcılarımızın bu uygulamaya destek vereceklerini umuyorum. Bu uygulama sayesinde apartmanlarda oturan vatandaşlarımızın evlerinin önünde kötü görüntüler oluşmayacak” diye konuştu.

AĞIR YAPTIRIM UYGULANACAK

Uygulamaya uymayan pazarcıların pazaryeri tahsisinin iptaline kadar ağır yaptırımlar uygulayacaklarını söyleyen Tıkır, “Amacımız kimseye ceza yazmak değil ancak hepimizin ortak bir amacı var o da daha temiz bir Efeler. Bu yüzden bir iki kez ikaz yoluyla esnaf uyarılacak ancak uygulamaya uymamaya devam ederse kabahatler kanununa göre para cezası eğer yine devam ederse ceza pazar yeri tahsisinin iptaline kadar gidecek” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.