Efeler Belediyesi yaşlıları unutmadı

Efeler Belediyesi yaşlıları unutmadı

Efeler Belediyesi Başkan Yardımcısı Sumran Ünal, Efeler Kent Konseyi Kıdemli Hemşehriler Meclisi Başkanı Burhan Aydın ve yürütme kurulu üyeleri ’18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası’ nedeniyle ilçe genelindeki yaşlı vatandaşları evlerinde ziyaret etti.

Efeler Belediyesi Başkan Yardımcısı Sumran Ünal ve Efeler Kent Konseyi Kıdemli Hemşehriler Meclisi Başkanı Burhan Aydın, Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan’ın selamı ile gittikleri her evde güler yüzle karşılandı. Yaşlılık nedeniyle bir çok hastalıkla boğuşan yaşlılar hatırlanmanın verdiği mutlulukla, uzun süre Ünal ve Aydın ile sohbet etti. Yaşlılara üzerinde Efeler Belediyesi ve Başkan Özakcan’ın isimlerinin yazılı olduğu özel olarak hazırlatılan çift kişilik fincan takımı hediye eden Ünal ve Aydın, “ Kimi yaşlılarımız eşlerini kaybetmiş kimileri de artık kaçıncı evlilik yıl dönümlerini kutluyorlar hatırlamıyorlar. Ancak bir gerçek var ki bir fincan kahvenin hatırı çok büyük. Yaşlılarımıza sevdikleri ile birlikte keyifli bir şekilde kahvelerini yudumlamalarını istiyoruz. Yaşlılarımız bizim baş tacımız” ifadelerini kullandı.

“EN BÜYÜK HİZMET İNSANA YAPILAN HİZMETTİR”

En büyük hizmetin insana yapılan hizmet olduğunu ifade eden Efeler Belediyesi Başkan Yardımcısı Sumran Ünal, Bizleri bugünlere ve geleceğe hazırlayan yaşlılarımız için hayatı kolaylaştırmak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak bizim önceliklerimizden biri olmuştur. Bu nedenle yaşlı bireylerimizin toplumla bütünleşmesi ve daha aktif olması, sosyalleşmeleri ve yaşama bağlı kalmaları bizler için önemlidir. Bu yüzden T.C. Efeler Belediyesi olarak ‘Önce Efeler, Öncü Efeler’ sloganı ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yaşlılarımızı evlerinde ziyaret ederek onlarla vakit geçirmek, onların dualarını almak bizim için en güzel iştir” dedi.

“YAŞLILARIMIZ YAŞAYAN TARİHLERİMİZ”

Yaşlıların sadece belirli günlerde hatırlanmamalarını kaydeden Efeler Kent Konseyi Kıdemli Hemşehriler Meclisi Başkanı Burhan Aydın, “Yaşlılarımız, yaşanmışlıklarıyla geçmişimiz, örnek aldığımız tecrübeleriyle geleceğimizdir. Kendi varlığımız ve çocuklarımızın geleceği ne kadar önemliyse, yaşlılarımız da bizim için o kadar önemlidir. Onların geniş ufukları, tecrübeyle kesinlik kazanmış bilgi ve birikimleri, her zaman yararlanmamız gereken, geçmişe ve bugüne olduğu kadar geleceğe de ışık tutan birer kaynak olacaktır. Yaşlılarımız yaşayan tarihlerimiz” diye konuştu.

Efeler Belediyesi yaşlıları unutmadı

Efeler Belediyesi yaşlıları unutmadı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.