Efeler Belediyesi’ne Festival Şoku

Efeler Belediyesi’ne Festival Şoku

Efeler Belediyesi tarafından düzenlenen 25. Geleneksel Erik Festivali’nde hatalar birbirini kovaladı.

Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, festivalin sunucusu tarafından 1 yıl önce kapanan Umurlu Belediyesi’nin başkanı olarak anons edilince protokol üyeleri şok yaşadı.

Efeler Belediyesi tarafından Umurlu Mahallesi’nde düzenlenen 25. Geleneksel Umurlu Erik Festivali’nde organizasyon komitesinin yaptığı hatalar vatandaşları çileden çıkarttı. Bilindiği gibi geçtiğimiz yıl 30 Mart’ta gerçekleştirilen yerel seçimlerle birlikte Aydın Büyükşehir statüsü kazanmış ve Umurlu Belediyesi kapatılarak, Umurlu merkez ilçede yeni kurulan Efeler Belediyesi’ne bağlanmıştı. Efeler Belediyesi geleneksel hale gelmiş festivallerin devamlılığı kararı alarak bu yıl 25’incisi düzenlenen Umurlu Erik Festivali’ne de maddi destek verdi.

Efeler Belediyesi’nin organize ettiği ve kortej yürüyüşü ile başlayan festivale, Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, Bekilli Belediye Başkanı Mustafa Başkafa, CHP Aydın Milletvekili Adayı Hüseyin Yıldız, CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı, CHP Efeler İlçe Başkanı Bayram İnci, Efeler Belediyesi meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

ERİK FESTİVALİNDE ERİK UNUTULDU

Kortej yürüyüşünün ardından festival alanına gelen protokol üyelerinin yerini almasıyla etkinlikler başladı. Festivali izlemek üzere festival alanına gelen vatandaşlar protokol üyelerinin önündeki sehpaların üzerinde erik olmayışına tepki gösterdi. Vatandaşların, "Umurlu’nun eriğini tanıtmak için festival düzenliyoruz ancak festival alanında erik yok" tepkileri üzerine belediye personeli sık sık protokol üyelerine ve vatandaşlara erik servisi yaptı.

SAYGI DURUŞU VE İSTİKLAL MARŞI UNUTULDU

Programların açılışında sahneye çıkan sunucu ilk olarak saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunması yerine Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan’ı açılış konuşması için sahneye davet etti. Vatandaş tarafından gösterilen tepki üzerine Başkan Özakcan’ın konuşmasının ardında saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

BAŞKAN ÖZAKCAN KAPANAN BELEDİYENİN BAŞKANI OLARAK ANONS EDİLDİ

Festivalin açılış konuşması için sahneye çağrılan Başkan Özakcan, 1 yıl önce kapatılan Umurlu Belediye Başkanı olarak anons edildi. Belediye personelinin uyarıları ile sunucu hatasını düzeltti ancak bu sefer Başkan Özakcan’ın soyadını ’akçam’ olarak anons etti. Protokolde yaşanan kısa süreli şokun ardından Başkan Özakcan sahneye çıkarak açılış konuşması yaptı. Konuşmasının ardından Başkan Özakcan’a çiçek verileceğini belirten sunucu Özakcan’ın soyadını yine ’akçam’ olarak anons edince Başkan Özakcan tepki gösterdi. Soyadını heceleyerek sunucuya defalarca söyleyen Özakcan, daha sonra kendisine sunulan çiçeği aldı.

BAŞKAN YARDIMCILARINA PLAKET VERİLDİ

Çiçeği alan Başkan Özakcan, sahnede kalarak Efeler Belediyesi Başkan Yardımcıları Cengiz Sune, Sumran Ünal ve Derya Tıkır’a festivale olan desteklerinden dolayı teşekkür ederek plaket verdi. Plaket taktimi sonrasında vatandaşlar, "Zaten festivali belediye düzenliyor. Başkan Yardımcılarına neden plaket veriliyor ki? Kendi kendilerine plaket verdiler" ifadelerini kullandı.

VATANDAŞIN TEPKİSİ SERT OLDU

Başta saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın unutulmasına tepki gösterek Umurlulu vatandaşlar, "Efeler Belediyesi geçtiğimiz yıl kurulan bir belediye. Birçok organizasyonu ilk defa yapıyorlar, bazen küçük hatalar olabilir ancak burada çok fazla hata yapıldı. Umurlumuzun eriğini Türkiye’ye ve dünyaya tanıtmak için düzenlenen festivalde başlangıçta prokol üyelerinin önünde bir tane bile erik yoktu. Festivalin başında saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okunması gerekiyordu. Ancak o da unutuldu. Sonrasında ise Efeler Belediye Başkanımız M. Mesut Özakcan’ın geçtiğimiz yıl kapananarak mahalleye dönüşen Umurlu Beldemizin belediye başkanı olarak anons edilmesi garip oldu. Organizasyon eksikliği olduğu aşikar, Efeler Belediyesi’nin emekleme aşamasında olduğunu bu dönemde bu gibi hataları yapmaması gerekiyordu. Hem festivali kendileri düzenliyorlar hem de Başkan Özakcan Umurlu belediye başkanı olarak anons ediliyor" diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.