Efeler'deki gıda işletmelerine 71 bin lira ceza

Efeler'deki gıda işletmelerine 71 bin lira ceza

Efeler Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, kurulduğu günden bu yana yaptığı gıda denetimlerinde, gıda işletmelerine 71 bin 140 lira cezai işlem uyguladı.

Aydın’ın büyükşehir olmasıyla birlikte kurulan Efeler Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, bugüne kadar 219 üretim yeri, 969 satış yeri ve bin 494 toplu tüketim yerini denetledi. Denetimler sonucunda işletmelere toplam 71 bin 140 lira ceza uygulandı. Efeler Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Ocak ayından bugüne ise denetlediği gıda işletmelerine 43 bin 606 lira ceza uyguladı.

Efeler Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Gıda Birimi; 3 ziraat mühendisi, 2 gıda mühendisi, 4 tekniker olmak üzere toplam 9 personel ile gıda denetim ve kontrol hizmetlerini yürütüyor. Bu kapsamda yapılan denetimlerde özellikle bina, işletme ve personel hijyeni, ekipman ve donanım gereklilikleri, hammadde kontrolü, depolama şartları, son ürün kontrolü ile etiketleme konuları ve resmi belgeleri üzerinde duruluyor. Yapılan denetimler esnasında olumsuzluk tespit edilen işletmelere, olumsuzluğun durumuna göre, ilgili gıda mevzuatı kapsamında eksikliğin giderilmesi için süre tanınıyor veya yasal işlem uygulanıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.