Efsane Bakana Nazilli'de sevgi seli

Efsane Bakana Nazilli'de sevgi seli

Eski Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisarlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Nazilli şubesinin açılışına katıldı.

Afyonkarahisarlılar Derneği’nin Nazilli Şubesi Eski Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun katılımıyla açıldı. Açılış törenine AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, MHP İl Başkanı Burak Pehlivan, AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Mustafa Abak, MHP Nazilli İlçe Başkanı Cüneyt Korkmaz, Nazilli Afyonlular Derneği Başkanı Bülent Akgün ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışa yoğun ilgi gösteren vatandaşlar Eroğlu’nu görebilmek için adeta birbiriyle yarıştı.

3-302.jpg
“AYDIN'IN VE NAZİLLİ'NİN GÖNÜLLÜSÜYÜM”
Sözlerine “Afyonkarahisar'dan sizlere selamlar getirdim” diyerek başlayan Eroğlu, bakanlığı boyunca birçok talebi yerine getirmeye çalıştığını söyleyerek, “Hükümetimiz Aydın'a en büyük yatırımları yaptı. Geçen yılın sonuna kadar 23 buçuk milyar yatırım yapmışız. Aydın'ın fahri hemşerisi olarak bakanlığm döneminde Aydın'a 5 milyar 173 milyon TL’lik yatırım yapmaya çalıştık” dedi. “Sultan Abdülaziz zamanında talan edilen Çine barajını yapmak bize nasip oldu” diyen Eroğlu, barajın adını Adnan Menderes’e itafen değiştirmek istediklerini ifade ederek, “Adnan Menderes'in hatıratında; 'yağmur yağdığı zaman pamuk tarlalarının harap olacağını düşünür, bir ağacın altına geçer beklerdik. Keşke birisi buraya baraj yapsa derdik' sözleri yer alıyordu. Bu yüzden orayı Çine Adnan Menderes Barajı olarak adlandırdık” dedi.
“ÖNCE AYDIN’IN SONRA NAZİLLİ’NİN SU SORUNUNU ÇÖZDÜK”
İkizdere ve Karacasu Dandalaz Barajlarını hatırlatan Eroğlu, “Aydın'ın en büyük problemi içme suyuydu. Onu da İkizdere Barajıyla çözdük. Haluk Başkan da bir gelişimde 'madem Aydın'a su getirdin, Nazilli'ye de getir. Burada çok hemşerin var. Onlar da su içecek' dedi. 'Hay hay' diyerek Karacasu Dandalaz Barajını yaptık” dedi.
“DEVLET BAŞLADIĞI İŞİ TAMAMLAR”
Dandalaz Barajı’nın akıbetinin sorulması üzerine Eroğlu, konunun takipçisi olduğunu ifade etti. Barajın yükseltme çalışmalarının sona erdiğini aktaran Eroğlu, “Buharkent'ten başlayıp Nazilli merkez ve İsabeyli'ye uzanan risale hattının ihalesi yapıldı. Bir de arıtma tesisi yapılacak. Bunlar büyük projeler. Yüzde 10'u bitti. Ben de takipçisiyim. Devlet başladı işi tamamlar. Bunu yapmak bizim boynumuzun borcu” şeklinde konuştu. 31 MART İÇİN SÖZ ALDI Aydın ziyareti kapsamında Mustafa Savaş’la da bir araya geleceğini söyleyen Eroğlu, “Malum seçim atmosferindeyiz. Devletin ve milletin bekası için siz hemşirelerimizden de onlara destek olmanızı istiyorum. 1 Nisan'dan sonra da hem Mustafa Savaş'ı hem Haluk Alıcık'ı tebriğe geleceğiz” diyerek hemşerilerinden destek sözü aldı.

2-356.jpg
NAZİLLİ SİZİ UNUTMAZ”
Nazilli Belediye Başkanı MHP’li Haluk Alıcık da Eroğlu’nun Nazilli’nin fahri hemşerisi olduğunu söyleyerek, “Bir gelişinizde beni kırmadınız. 2 tane çayımızı restore ettiniz. Üçüncüsünün de ihalesi yapılıyor. Dandalaz barajından içme suyu getirme talebimizi de yerine getirdiniz. Nazillimiz sayenizde uzun yıllar su içecek. Nazilli sizi unutmaz” ifadelerini kullandı.

1-387.jpg
35 BİN AFYONKARAHİSARLI TEK ÇATI ALTINDA OLACAK
Afyonkarahisarlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Nazilli Şubesi Başkanı Bülent Akgün, eski Bakan Eroğlu’u aralarında görmekten mutluluk duyduğunu ifade etti. Afyonkarahisarlıları aynı çatı altında toplamak istediklerini kaydeden Akgün, “Bildiğimiz kadarıyla Nazilli’de 30-35 bin Afyonkarahisarlı var. Güzel işlere imza atacağız” dedi. Konuşmaların ardından protokol açılış kurdelesini keserek dernek binasını gezdi. Dernek başkanı Bülent Akgün, Eroğlu'na plaket ve çiçek takdim etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum