Efsane Başkan Geri Dönüyor !

Efsane Başkan Geri Dönüyor !

13 yıllık Nazilli Belediye Başkanlığı görevinde yaptığı yatırımlar ve kurduğu belediye düzeniyle ilçede “Efsane Başkan” lakabıyla tanınan Esat Ergüler siyasi arenaya geri dönüyor.

 

ÖZEL-MEHMET ALİ CİNTOSUN Siyasi kulislerden edinilen bilgiye göre,  Ergüler’in 2019’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olacağı öğrenildi. Siyasi nabız yoklayarak, seçmenin görüşlerini alan “Efsane Başkan’ın” eski ekibini bir araya getirdiği ve seçim hazırlıklarına başlayacağı iddia edildi. Geçtiğimiz hafta ekibiyle toplanarak kulis yapan Ergüler’in, CHP’li Özlem Çerçioğlu’nun en büyük rakibi olacağı tahmin ediliyor.

HANGİ PARTİ’DEN ADAY OLACAK?

Ergüler’in 2019 seçimlerinde hangi partiden aday olacağı ise merakla bekleniyor. 1994’te Doğru Yol Partisiyle Belediye Başkanlığını kazanan Ergüler, 2007 yılında başkanlıktan istifa ederek, 22 Temmuz 2007 milletvekili seçimlerinde Demokrat Parti’den adaylığını koymuştu.  Milletvekili seçilemeyen Ergüler, siyasi baskılar sonucu 2009 yerel seçimlerinde AK Parti’nin Kuşadası Belediye Başkan adayı olmuştu. İki seçim ardı ardına kaybeden Esat Ergüler’in siyasete bir daha geri dönmeyeceği yönünde hakkında haberler çıkmıştı. Aradan geçen 7 yılın ardından geçtiğimiz hafta eski ekibiyle buluşan Esat Ergüler, 2019 seçimlerine Milliyetçi Hareket Partisi saflarında yer alacağı iddia edildi. AK Parti’den olası bir başkan adaylığı teklifine de hazır olduğu öğrenilen Efsane Başkan’ın, seçimlere 2 yıl kala başlattığı çalışma Aydın ve ilçelerinde heyecan yarattı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum