Ege Et Sultanhisar'da kepenkleri indirdi!

Ege Et Sultanhisar'da kepenkleri indirdi!

5 yıl önce hizmete açılan Sultanhisar'daki Ege Et şubesi kepenk indirdi.

Kırmızı et ürünlerinin piyasadaki fiyatların çok altında satıldığı Ege Et'in halktan talep görmediği ve zarar ettiği için kapatıldığı öğrenildi.
Kasaplarda yanına yaklaşılmayan kırmızı eti, aracıları ortadan kaldırarak tüketiciye sunma imkanı veren Ege Et'in Sultanhisar'daki şubesi kapatıldı. Sultanhisar Belediye Başkanı CHP'li Osman Yıldırımkaya, Ege Et'in kapanma sebebini "Zarar ateşten gömlek" sözleriyle açıkladı.
'BİR ŞANS DAHA' İSTEYECEK
Açıldığı ilk yıllarda talepleri karşılamakta zorlanan Sultanhisar'daki Ege Et, son aylarda raflarındaki ürünleri azaltmış, bazı günler hiç satış yapmadan kapatılmıştı. Kötü gidişat sonrası iflas bayrağı çeken Ege Et, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu'nun talimatıyla kapatıldı. Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, gelirlerin maliyeti karşılamadığını belirterek, "Et satışı olmadığı için Özlem Başkanımız böyle bir karar aldı. Zarar ettiği tespit edilmiş. Özlem Başkanla konuşup 'bir şans daha ver' diyeceğiz. Bir iki ay daha izin isteyeceğiz. İzin verir ya da vermez. Bilemiyoruz. Çünkü zarar: ateşten gömlek. Para kazanmadığını biliyoruz" dedi.

sultanhisardaki-ege-et-zarara-ugradi-106885-7f296cefb3218ee83745c380dfb0b05c.jpeg
"DEVİR TASARRUF DEVRİ"
Belediyelerin kredi ile yönetilemeyeceğinin altını çizen Yıldırımkaya, "Devir tasarruf devri. Kredilerle de bir yere kadar gidiyor. Belediyeleri ticarethane gibi görmezsek başarılı olamayız. Saygı duymak lazım. Para kazanmasa da zarar etmemesi lazım" ifadelerini kullandı. 
"İLÇE HALKI SAHİP ÇIKMADI"
Sultanhisar'da hali hazırda 1 tane kasap kaldığını dile getiren Yıldırımkaya, ilçe halkının et alımında zorlanacağını belirterek, "Ege Et'ten önce ilçede 4 kasap vardı. Bu sayı zamanla bire düştü. Şimdi Sultanhisar adına kötü bir durum oldu. Sultanhisarlılar et almak istediğinde Atça'ya ya da Köşk'e gidecek. Ancak Sultanhisar halkının da buraya sahip çıkması lazımdı. Zaten kasap müessesesi çok kazanmıyor ama bizim de sahip çıkmamız lazımdı. Gerçi hükümetin ekonomik politikaları, insanlarda et alacak hal bırakmadı" dedi.
YİNE AYNI ALGI
Halkın, Ege Et'in kapatılmasını diğer tüm konularda olduğu gibi 'Osman Başkan Ege Et'i Atça'ya taşıyacakmış' sözleriyle karşıladığını ifade eden Yıldırımkaya, "Atça'da Ege Et'e gerek yok. Açılacak olsa en başta oraya açardık. Nüfus yoğunluğundan dolayı zarar da etmezdi ama biz Sultanhisar'da olmasını istedik" dedi.
Öte yandan Yıldırımkaya, daha önce girişimde bulunulmayan Ege Yem ve Ege Süt hizmetlerini ilçeye kazandırmak için görüşmelerinin olacağını söyledi. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum