Ege'de 6,3 büyüklüğünde deprem

Ege'de 6,3 büyüklüğünde deprem

Muğla açıklarında 6,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Depremin merkez üssü Kos Adası ve Datça arası. Deprem yerin 8,6 km altında meydana geldi. Deprem Bodrum ve Datça başta olmak üzere tüm Ege'de hissedildi. Kos Adası'nda 2 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda yaralı var.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Muğla açıklarında saat 01.31'de 6,3 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Deprem, yerin yaklaşık 8,6 kilometre derinliğinde meydana geldi. Depremden sonra 3'ten büyük 7 artçı sarsıntı meydana geldi.

ARTÇI SARSINTILAR

Afet ve Acil Durum Yönetimi'nden (AFAD) alınan bilgiye göre depremin ardından büyüklükleri 4.0 ile 4.8 arasında artçı şoklar meydana geldi. AFAD'a göre saat 01.37'de Gökova'a 4.2, 0152'de Gökova'da 4.4, saat 02.00'da Bitez Bodrum'da 4.0, 02.16'da 12 Adalar (Akdeniz) 4.2 ve 02.23'te Akyarlar'da (Bodrum) 4.8 büyüklüğünde artçı sarsıntılar meydana geldi. 

Bodrum'da trafolarda meydana gelenh hasar nedeniyle birçok kesimde elektriklerin kesik olduğu ayrıca bölgede aşırı yüklenmeden dolayı telefonla ulaşımda da sıkıntılar yaşandığı belirtildi. Gümbet'te ise dev dalgalar oluştuğu ve sahile vurduğu öne sürüldü

İzmir, Muğla, Aydın, Denizli, Manisa başta olmak üzere Ege Bölgesi'ndeki birçok ilde hissedilen deprem nedeniyle sokaklara çıkan vatandaşlar endişelendikleri için evlerine dönmedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.