AÜ Açıköğretim Fakültesi ’Öğrenci Buluşmaları’

AÜ Açıköğretim Fakültesi ’Öğrenci Buluşmaları’

Eskişehir Anadolu Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Açıköğretim Fakültesi’nin dünyada küresel bir üniversite olduğunu kaydederek, “Dünyanın neresinde bir Türk varsa onun ayağına kadar...

Eskişehir Anadolu Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Açıköğretim Fakültesi’nin dünyada küresel bir üniversite olduğunu kaydederek, “Dünyanın neresinde bir Türk varsa onun ayağına kadar yüksek öğretim hizmeti götürme hedefimiz var” dedi.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nin ’öğrenci buluşmaları’ Afyonkarahisar ile devam etti. Buluşmanın Afyonkarahisar ayağı, Afyon Lisesi konferans salonunda gerçekleştirildi. Törene, Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan’ın yanı sıra Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Açıköğretim Sistemi’nden sorumlu Rektör Yardımcısı ve AÖF Dekanı Prof. Dr. Yücel Güney, İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Hakan Aydın, AÖF Fakülte Sekreteri İlker Usta ve Anadolu Üniversitesi öğretim elemanları ile birlikte kentte Açıköğretim Fakültesini farklı bölümlerde derece ile bitirerek kendi alanlarında ilk 3’e giren öğrenciler katıldı. Töreninin açılışında konuşan Rektör Gündoğan, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi’nin 33 yılını doldurduğunu hatırlatarak, sistemde şuanda yaklaşık 2,5 milyon mezun verdiğini ve Türkiye’de ile birlikte hemen hemen dünyanın her yerinde 2 milyonun üzerinde öğrencisinin bulunduğunu belirtti. Açıköğretim Sisteminin büyük bir aile olduğunu vurgulayan Rektör Gündoğan, “Açıköğretim Sisteminin gerçekten Türkiye’ye çok büyük katkısı var. Kuruluşundan bugüne yaklaşık 2,5 milyon mezun verdi, bundan sonrada inşallah milyonlarca mezunu daha olacak” dedi.

“YURT DIŞINDA OKUYAN 15 BİNE YAKIN ÖĞRENCİMİZ VAR”

Rektör Gündoğan törendeki konuşmasına şöyle devam etti:

“Tabii ki fırsat eşitliği içerisinde ülkemizde yüksek öğretime geçiş şansı olmayan bir çok bireyi eğitim ve öğretimle buluşturduk. Çok şükür bizler sağlıklı insanlarız bunun yanında engelli vatandaşlarımızın hatta yatalak hastalarımızın bile ayağına kadar gidip evlerinde sınav yapan bir sistemden bahsediyoruz ya da hapishanelerde özgürlükleri kısıtlanan eğitim ve öğretime ulaşma şansı olmayan 2 binin üzerinde mahkum öğrencimiz var. Bizler onların da ayaklarına kadar giderek bu hizmeti onlara sunuyoruz. Şuanda yurt dışında okuyan 15 bine yakın öğrencimiz var. 20 binin üzerinde mezunumuz var. Bu serüven 1980’li yıllarda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Lefkoşa ile başladı, daha sonra Almanya’da Köln ile devam etti. Şuanda batı Avrupa’da 12 ülkede Londra’dan, Den Haag’a kadar, Brüksel’e, Paris’e kadar her yerde öğrencilerimiz var sınavlar yapıyoruz. Anadolu Üniversitesi artık küresel bir üniversite, dünyanın neresinde bir Türk varsa onun ayağına kadar yüksek öğretim hizmeti götürme hedefimiz var, inşallah önümüzdeki 2 yıl içerisinde üç tane İngilizce programı açacağız. Yani sadece Türk vatandaşlarına değil İngilizce konuşmak isteyenlere, İngilizce eğitimi almak isteyenlere de yine bu programlar aracılığı ile hizmet sunmaya çalışacağız.”

Konuşmaların ardından törene katılan ve dereceye giren öğrenciler, başarı belgelerini protokol üyelerinin elinden aldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.