Eğitim’de Türk Vizyonu

Eğitim’de Türk Vizyonu

Vizyon Kolejinin geliştirdiği özgün eğitim modeli FLEXA ve Vizyoner Öğretmen Akademisi, İstanbul’a gelen Amerikan Üniversite temsilci ve akademisyenlerinden tam not aldı.Dünyanın önde gelen üniversite...

Vizyon Kolejinin geliştirdiği özgün eğitim modeli FLEXA ve Vizyoner Öğretmen Akademisi, İstanbul’a gelen Amerikan Üniversite temsilci ve akademisyenlerinden tam not aldı.

Dünyanın önde gelen üniversitelerinden Arizona State Üniversitesi (ASU), eğitimde teknoloji alanında dünyanın en büyük kuruluşu ISTE ve Newyork Keuka College’in dünyaca tanınan eğitim bilimci ve akademisyenleri FLEXA adı verilen özgün eğitim modelini ve Vizyoner Öğretmen Akademisi çalışmalarını yerinde incelemek için İstanbul’a geldi. ASU öğretim üyesi ve ISTE Teacher Education birimi başkanı Dr. Teresa Foulger, New York Keuka College öğretim üyesi ve ISTE Mobile Learning birimi eski başkanı Diane Marie Burke, Vizyon Koleji öğretmen ve yöneticileri ile birçok workshop, mülakat ve eğitim gerçekleştirdi.

Vizyon Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Cem Arıtuluk, “Öğretmenlerin yetiştirilme sürecinin okullardaki eğitim kalitesinin artması için anahtar bir rol oynadığını” belirtirken, Öğretmenlerin görevleri başında alacakları profesyonel yardımların stratejik bir öneme sahip olduğunu söyledi. Arıtuluk; “Öğretmen eğitimi alanında kaliteli çalışmalarıyla bilinen ASU akademisyenleri ve eğitimde teknoloji alanında dünyanın önde gelen kuruluşu ISTE yöneticileri ile yaptığımız ortak çalışma, Vizyon Koleji için olduğu kadar 21. Yüzyıl Eğitim Modeli için de çok önemlidir” dedi.

Eylül 2014 tarihinden itibaren başlayan işbirliği çalışmalarını resmiyete döken ziyaretle ilgili açıklama yapan ASU öğretim üyesi Dr. Foulger, Vizyon Kolejinin Flexa eğitim sistemini çok heyecan verici bulduğunu, Vizyon Koleji yöneticileri ile bir araya gelmekten ve birlikte çalışmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Okulda bir hafta süreyle inceleme ve çalışmalar yapan ASU öğretim üyesi ve ISTE Teacher Education birimi başkanı Dr. Teresa Foulger, en çok etkilendiği hususun okuldaki tüm öğrenci ve öğretmenlerin yaptıkları işten haz duyduğunu görmek olduğunu belirtirken, sistem hakkında, "Vizyon Koleji eğitim modeli FLEXA, Teknolojiyi kendi başına bir değer olarak değil, derin kavramsal bilgiyi artırmanın, kaliteli ve güncel eğitimi çok daha esnek hale getirmenin, öğrencilerin bu yüzyılda edinmeleri gereken temel beceriler olarak; iletişim, işbirliği, üretkenlik, eleştirel-analitik düşünme becerilerinin kazandırılmasında önemli araç olarak görüyor. Bu kapsamda Vizyon Koleji dünyada ve Türkiye’de eğitimin yeniden yapılanmasına ilham verecek okullardan biri olabilir" ifadelerini kullandı.

Keuka College öğretim üyesi Dr. Burke ise eğitim dünyasının en önemli gündemlerinden biri olan öğretmen mesleki gelişimi konusunu farklı bir bakış açısıyla ele alan Vizyon Kolejinden çok etkilendiğini, Türkiye ziyaretini bu anlamda çok önemsediklerini ve birlikte çalışarak harika projeler ortaya koyacaklarını belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.