Egzozcunun Meslek Aşkı

Egzozcunun Meslek Aşkı

Eskişehir Küçük Sanayi Bölgesinde egzoz tamiri ile uğraşan Fatih Kuyukazan’ın, çeşitli egzoz parçalarıyla yaptığı figürler büyük ilgi görüyor.Egzoz parçalarını birleştirerek insan ve köpek figürlerini...

Eskişehir Küçük Sanayi Bölgesinde egzoz tamiri ile uğraşan Fatih Kuyukazan’ın, çeşitli egzoz parçalarıyla yaptığı figürler büyük ilgi görüyor.

Egzoz parçalarını birleştirerek insan ve köpek figürlerini yapan Kuyukazan, vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşıyor. Figürlerin yanında fotoğraf çektiren insanlar, figürleri satın almak için fiyat teklifi bile yapıyor. Mesleğini çok sevdiğini ve bu yüzden farklı çalışmalara imza atmaktan keyif aldığını aktaran Kuyukazan, "İnsan figürünü 10 gün gibi bir sürede tamamladım. Köpek figürü ise 3 günümü aldı. Figürlerin tamamı egzoz ekipmanlarından oluşuyor. Sıfır malzemeler kullanarak bu çalışmayı gerçekleştirdim. Eski paçaları kullansam bu kadar güzel olmazdı" dedi.

BİR FİGÜRÜN MALİYETİ 800 TL

Her yaştan insanın dikkatini çeken figürlerin bir tanesinin üzerindeki parçaların fiyatının yaklaşık 800 TL olduğunu, bu işi hobi olarak yaptığını söyleyen Fatih Kuyukazan, "Gören insanlar hayretle karşılıyorlar. Sürekli fotoğraf çektiren insanlar oluyor. Bunu yapmak bir meslek aşkıdır. Mesleğimi çok sevmemin ürünleridir bunlar. İlerleyen zamanlarda yeni figürler yapmak da istiyorum. Şu an için aklımda olan bir figür yok, ama bir anda esinleniyorum ve aklıma geleni yapmaya başlıyorum. Figürlerde egzoz susturucusu, egzoz borusu, egzoz bağlantı ekipmanlarını kullanarak çalıştım. En zorlandığım kısımlar kafa kısmında oldu. Burun ve ağız yaparken parça sıkıntısı çektim, ama hayli uğraştıktan sonra başardım" açıklamasında bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.