Ekmek parası sıcak dinlemiyor

Ekmek parası sıcak dinlemiyor

Yılın en sıcak günlerinin yaşandığı Aydın’da 42 dereceye kadar çıkan sıcaklıklar vatandaşları zor durumda bırakırken, ekmek parası için tarlada çalışmakta olan işçilerin alnından akan ter toprakla buluşuyor.

Günlük yevmiye 40 TL’ye 42 derece sıcağın altında çalışan tarım işçileri biraz esinti olsun diye Allah’a dua ettiklerini ifade ederken, akan terleri işlerinin ne kadar zor olduğunu gösteriyor.

“ÇALIŞMAK ZORUNDAYIZ”

Sıcakta olsa çalışmak zorunda olduklarını ifade eden 50 yaşındaki Mustafa Sözen, “Sıcak, tarlada çalıştığımız için bizi daha fazla etkiliyor. Ama, ekmek davası için çalışmak zorundayız. Gölgede çalışanlar yatsın kalksın dua etsinler Allah’a, iyi bir günde dünyaya gelmişler. Gölgede çalışanlar hiçbir kelime kullanmadan seve seve işlerini yapmaları gerekiyor” dedi.

Tarım işçilerinden bazılarıysa, “Eğer okusaydık burada olmazdık” diyerek işlerinin ne kadar zor olduğunu ifade etti. Sıcaklardan hasta olduklarını, ama ekmek parası için çalışmak zorunda kaldıklarını belirten tarım işçilerinin bedenlerinden akan ter gömleklerini su içerisinde bırakıyor.

“MECBURUZ”

Bu sıcakta mecburen ekmek parası için çalıştıklarını ifade eden Zeynep Erdem, “Gölgede çalışanları gördüğümüz zaman onların yerinde olmak istiyoruz. Üniversiteyi tamamladım öğretmenim ama bu ülkede iş bulamadığım için bu sıcakta çalışmak zorundayım buna da şükür ediyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.