Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci:

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci:

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirerek, “Sen hesap uzmanısın demişler, bir daha da maliyeye uğramamış” dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, seçim çalışmaları kapsamında Aydın’ın Didim ilçesine geldi. Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Didim Kaymakamı İskender Yönden, Didim Belediye Başkanıvekili Erdal Baylan tarafından karşılanan Bakan Zeybekci, esnaf ziyaretlerinin ardından Didim Ticaret Odası Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda partililerle buluştu. Bakan Zeybekci’ye AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem ve AK Parti Aydın milletvekili adayları Sadık Atay, Abdurrahman Öz ile Mustafa Savaş eşlik etti.

Toplantının açılışında konuşan AK Parti Didim İlçe Başkanı Cenk Ünlü, “Geçtiğimiz hafta Sayın Başbakanımız Aydın mitinginde Didim’e müjdeler verdi. Bu müjdelerden birisi Didim-Bodrum havalimanı yoluydu. Ulaşım süresini 30 dakikaya indirecek bu yol turizmin gelişmesine katkı sağlayacak, esnafımızın yüzü gülecek” dedi.

“SEÇİMDEN SONRA YENİ HASTANE”

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Didim’i mahallenin en güzel kızına benzeterek başladığı konuşmasında, “Didim bir Bodrumlaşmamış, Antalyalaşmamış. Vahşi yapılaşmanın yok etmediği, kendi güzelliklerini koruyan bir yer. 25 yıldır Didimliyim. Didim’e her tatile geldiğimde çocuklara bir şey olurdu, ondan sonra koştur hastaneye. Didim Hastanesi’ni biliyoruz. Bugün hastaneyle ilgili her Didimli söyledi. Didim’in birinci sorunu hastane. Bizim insanımıza yakışan hizmetkar devlet anlayışını Didim’e dikmemiz lazım. Bunu da yapsak yapsak biz yaparız. 25 dönem vekillerimizle beraber ilk takip edeceğimiz şey Didim’in devlet hastanesi olacak. Bu yaz sonbaharın sonlarında somut şeyler duyacaksınız. Bu hastane problemiyle ilgili şurada şu yapılacak, şu kadara yapılacak diye bunları duyacaksınız. Didim hakikaten potansiyelleriyle turizmde yeniden yapılandırabileceğimiz bir şehir. Didim yüksek okul istedi bir arkadaşımız. Tabii olur ama öğrenci adam züğürt olur, Didim inşallah zengin turistin geldiği, harcama yapacağı turistler gelir. Çok güzel planlamayla yapılabilir. Bunu yerel yönetimle konuşa konuşa bu yapılabilmeli. Didim’i spor turizmi, Kamp turizminin yapılabileceği bir yer olabilir. Didim Ege Denizi’ndeki tüm insanlar için Sağlık turizmi açısından bir merkez olabilir. Biz kimsenin aldatılmasına müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU’NU ELEŞTİRDİ

Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da eleştiren Bakan Zeybekci, “CHP Genel Başkanının son dönemde başlattığı o açık arttırma diğerlerinin de katıldığı açık arttırmada Türkiye’nin Ekonomi Bakanı olarak şunu söylüyorum, diyorum ki bu Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun dediği her ne varsa, onun dediği şekilde biz bunu asla yapmayız. Biz bugüne kadar bu ülkenin menfaatine ne varsa onu yaptık. Son dönemde yaptığınız açıklamalara baktığınız zaman altında hiçbir depo yok. Altında hiçbir sağlam depo yok. Asgari ücret bugün Türkiye’de, Türkiye Cumhuriyeti’nde hükümet tarafından ödenmez. Hükümetin cebinden bir kuruş para çıkmaz. Hesap uzmanı olmuşsun ama maalesef bu konuda hiçbir şey bilmiyorsun. Bir kere sen hesap uzmanısın demişler, bir daha da Maliye’ye uğramamış. Bir daha o kapıda geçmemiş” ifadesini kullandı.

“CHP’DE EKONOMİ BAKANI OLACAK ADAM YOK MU”

Partililerine kendilerinden oy isteyecek siyasetçilere nasıl davranmaları gerektiği konusunda bilgi veren Bakan Zeybekci, "Oyu ne yapacaksın diye sorun. Koalisyon kurmak istiyorlar. ‘Oy istiyoruz da Kemal Derviş’i Ekonomi Bakanı yapacağız’ diye kendisi söyledi. 3-4 gün önce kendisi söyledi. Kılıçdaroğlu’nun kendisi söyledi. Dünya Bankası memuru tekrar Ekonomi Bakanı, hani hesap uzmanıydın. Koskoca CHP’den Ekonomi Bakanı yapılacak bir tane adam yok mu? Hiç çıkmadı mı? Bak su tarlasından gelmiş adam Ekonomi Bakanlığı yapıyor” dedi.

“BU ÜLKE İNŞALLAH YÜZDE 5 ENFLASYONLARLA KARŞILAŞACAK”

Ekonomik krizle ilgili ortaya atılan iddialara da cevap veren Bakan Zeybekci, sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Ne yaparlarsa yapsınlar bu ülkede hiçbir şey krize gitmiyor. Yaklaşık 10 gün önce şunu söyledim. Ayın 6’sıydı. Dedim ki dünyadaki tüm finans kuruluşları, tüm ekonomik organizasyonlar, her ülkede seçimden önce yaptıkları gibi Türkiye’de anket yaptılar. Yapılan bu anketler ve piyasalar seçimle ilgili 8 Haziran’ı algılamaya başladıklarından itibaren yaratılan tüm spekülasyonlar gider, hem kur, hem faiz, hem de enflasyon dengeye oturur dedim. O gün 2,74’tü dolar. Bugün kaç, 2,55. Ekonomi Bakanlığı döneminde hiçbir rakam söylemedim. Söylemem de, piyasa nerede oturursa spekülasyonlar hariç, piyasalar seçimleri sevmez, spekülasyon dışında nerede oturursa orası doğru yerdir. Bu ülke inşallah yeniden yüzde 5 enflasyonlarla karşılaşacak. Bütün bunlar olduğu sürece başınız dik olsun."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.