Altın fiyatları ABD enflasyonuna odaklandı! Çeyrek altın, gram altın ve yarım altın fiyatları bugün ne kadar?

Altın fiyatları ABD enflasyonuna odaklandı! Çeyrek altın, gram altın ve yarım altın fiyatları bugün ne kadar?

Altın fiyatları, belirgin bir değişim göstermezken; piyasalar bugün açıklanacak ABD enflasyon verisini takip edecek. Altın fiyatları, yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Altının onsu uluslararası piyasada 2 bin 20 dolar seviyesinde işlem görüyor. 13 Şubat 2024 tarihli güncel gram altın ve çeyrek altın kuru fiyatları...

Altın fiyatları, enflasyon öncesi büyük bir hamlede bulunmaktan kaçınmalarıyla belirgin değişim göstermedi.

Altının spot piyasadaki ons fiyatı, yeni güne 2.020 dolar seviyesinde işlem görüyor. ABD altın vadeli işlemleri, 2.032 dolarda belirgin değişim göstermedi.

Gram altının fiyatı 1.996 liradan, çeyrek altın 3.282 liradan alıcı buluyor.

ABD enflasyon rakamları bugün saat 16.30'da açıklanacak. Ekonomistler ABD'de bir önceki ay yüzde 3,4 seviyesinde olan TÜFE'nin ocak ayında yüzde 2,9'a gerileyeceğini tahmin ediyorlar. Yıllık çekirdek TÜFE'nin ise yüzde 3.7'ye inmesi bekleniyor.

Güçlenen istihdam piyasasına işaret eden veriler öncülüğünde son zamanlarda açıklanan güçlü veriler ABD ekonomisinin dirençli olduğunun altını çizerken yatırımcıların da erken ve büyük faiz indirimi beklentilerini düşürmesine neden oldu.

Piyasalar, Fed'in mart ayında yüzde 13 olasılıkla faiz indirimine gideceğini fiyatlıyor. Bu oran geçen ay yüzde 77 olarak fiyatlanıyordu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.