Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması: İşçimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması: İşçimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, faiz politikasında ciddi değişime gidildiği yanılgısına düşülmemesi gerektiğini belirterek, "Ben burada aynıyım. Hazine ve Maliye Bakanımızın atacağı adımları süratle, rahatlıkla Merkez Bankası’yla beraber atmasını kabullendik" dedi. Erdoğan, asgari ücretle ilgili olarak "Asgari ücret noktasında biz kesinlikle işçimizi yine enflasyona ezdirmeyeceğiz" açıklaması yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Azerbaycan ziyaretleri dönüşünde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücretten memur maaş zammına, enflasyondan Merkez Bankası Başkanı atamasına kadar birçok soruya cevap verdi.

Erdoğan asgari ücret konusunda işçilerin enflasyona ezdirilmeyeceğini, Merkez Bankası'nın yeni başkanın kendilerini mahcup etmeyeceğini, enflasyonda ise tek hane kararlılığının sürdüğünü belirtti.

Seçimlerin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk seyahatlerini gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan önce Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti sonrasında da Azerbaycan'a ziyarette bulundu.

Her iki ülkede de büyük coşkuyla karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan'dan yurda dönüşte uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Enflasyonda tek hane kararlılığımızı bildirdik"

Erdoğan enflasyona ilişkin olarak "Tabii bazı arkadaşlar “Cumhurbaşkanı faiz politikalarında ciddi bir değişime mi gidiyor” gibi bir yanılgının içine düşmesin. Ben burada aynıyım. Ama Hazine ve Maliye Bakanımızın şu andaki düşüncesi noktasında, biz tabii kendisine burada atacağı adımları süratle, rahatlıkla Merkez Bankası’yla beraber atmasını kabullendik, “hayırlı olsun” dedik ve bu şekilde de enflasyonu tek haneye düşürmekteki kararlılığımızı da bildirdik" dedi.

(Dünya Gazetesi)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum