Cumhurbaşkanı'ndan açıklama: 2023 asgari ücrete ek zam gelecek mi?

Cumhurbaşkanı'ndan açıklama: 2023 asgari ücrete ek zam gelecek mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en düşük emekli maaşının 5 bin 500 TL'den 7 bin 500 TL'ye çıktığını açıklaması sonrasında asgari ücrete ara zam konusu milyonların gündeminde yerini aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde düzenlenen AK Parti Grup Toplantısı sonrasında açıklama yaptı ve gözler Temmuz ayına çevrildi. İşte, 2023 asgari ücrete ara zam ile ilgili son gelişmeler...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret zammı ile ilgili "Gerekirse ara dönemde zam yapmaktan geri durmayız" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuyla ilgili güncel açıklamalarını ve asgari ücrete ara zam konusunda merak edilenleri haberimizde paylaştık. Peki, 2023 Temmuz'da asgari ücret zammı ne kadar, kaç TL olacak? İşte konuya ilişkin merak edilen bilgiler...

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağı tartışmalarına son noktayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan koydu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 29 Mart 2023 Çarşamba günü gerçekleşen AK Parti Grup Toplantısı'nın ardından ''Temmuz'da asgari ücrete ara zam var'' ifadelerini kullandı.

"GEREKİRSE ARA ZAM YAPMAKTAN GERİ DURMAYIZ"

Ocak ayında 2023 yılında geçerli olan asgari ücreti açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gerekirse ara dönemde zam yapmaktan geri durmayız" ifadelerini kullanmıştı.

TEMMUZ 2023 ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Temmuz ayında asgari ücrete yapılacak ara zam oranı enflasyon, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın çalışmaları ve işçi sendikalarının beklentisi ile belirlenecek. Ancak henüz 2023 Temmuz asgari ücret ara zam oranına ilişkin resmi bir açıklama bulunmuyor. 

MEVCUT ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

2023 yılı için uygulanacak net asgari ücret yüzde 54.7 artışla brüt 10 bin 8 TL, net ise 8 bin 506.8 TL oldu. 

(HABERTURK)

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.