Dolar ne kadar? 14.11.2016

Dolar ne kadar? 14.11.2016

Geçen haftayı 3.25 TL seviyelerinden tamamlayan dolar, haftanın ilk işlem gününde yükselişe geçti. Dolar 3.29 TL'yi geçerek tarihi zirvesine yaklaştı.

Piyasalar yeni haftaya hareketli başladı. Cuma günü 3.25 TL seviyelerinden başlayan dolar, 3.29 TL'yi geçerek 3.2983 TL'yi görerek 3.3004 TL'deki tarihi zirvesine yaklaştı. Euro ise 3.55 TL'den satılıyor. 
Kurlardaki yükselişte Trump'ın başkan seçilmesi sonrasında uluslararası piyasalarda doların değer kazanması etkili oluyor. Euro/dolar paritesi bugün 3 Aralık 2015'ten bu yana gördüğü en düşük seviye olan 1.0728'e indi.
Yurtiçi ve yurtdışında bugün açıklanacak çok önemli bir veri bulunmuyor, ancak Hazine 11 Temmuz 2018 ve 11 Şubat 2026 itfalı tahvilleri yeniden ihraç edecek. Piyasada global olarak ABD seçimleri ardından yükselen ABD Hazine tahvil faizleri izlenirken, yurtiçi siyasi gelişmeler de piyasaların ana gündemini oluşturuyor.
AK Parti'nin başkanlık sistemini getirecek anayasa değişiklik teklifi hafta başında MHP'ye sunması ve uzlaşı sağlanması halinde hafta sonuna doğru TBMM'ye sunması bekleniyor. Dolar ABD'de enflasyonun yükseleceği ve bütçe açacağı ihtimalini fiyatlayan Hazine tahvil faizlerindeki yükselişe paralel olarak Asya piyasalarında dokuz ayın en yüksek seviyesine çıkarken, gelişmekte olan ülke varlıkları üzerinde baskı yaratıyor.
habertürk

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.