Memur- Sen'den memur ve emeklinin Temmuz zammı hakkında açıklama

Memur- Sen'den memur ve emeklinin Temmuz zammı hakkında açıklama

Merkez Bankası enflasyonun Mayıs ayında zirve noktasına çıkacağını açıklamıştı. Yıl sonu enflasyon tahminini ise son toplantıda iki puan artışla yüzde 38 olarak güncelledi. Peki bu durum memur ve emeklilerin Temmuz zammını nasıl etkileyecek?

Merkez Bankası enflasyonun Mayıs ayında zirve noktasına çıkacağını açıklamıştı. Yıl sonu enflasyon tahminini ise son toplantıda iki puan artışla yüzde 38 olarak güncelledi. Bu güncelleme zammı nasıl etkileyecek?

Yılın ilk dört ayında enflasyon farkı yüzde 3,23 olarak gerçekleşti. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, enflasyon farkının altı ayın sonunda yüzde 10'u aşabileceğini belirtti.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın toplu sözleşmede belirlenen zam oranıyla birlikte, memur ve memur emeklisinin Temmuz zammının yüzde 20'ye ulaşacağını ifade etti. Ancak asıl önemli olanın enflasyonu kontrol altına almak olduğunu vurguladı.

Yalçın, "Beklentimiz enflasyonun aşağı çekilmesidir çünkü bu artan şey bizim alım gücümüzü artırmıyor. Bizim cebimizdekini artırıyor gibi gözüküyor ama aslında alım gücümüz düşüyor." değerlendirmesinde bulundu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.