Elazığ’da Engelliler Haftası Etkinlikleri Yürüyüşle Başladı

Elazığ’da Engelliler Haftası Etkinlikleri Yürüyüşle Başladı

Elazığ’da Engelliler Haftası etkinlikleri, düzenlenen yürüyüş ile başladı.Elazığ’da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından organize edilen ve derneklerin de katılımıyla farkındalık oluştur...

Elazığ’da Engelliler Haftası etkinlikleri, düzenlenen yürüyüş ile başladı.

Elazığ’da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından organize edilen ve derneklerin de katılımıyla farkındalık oluşturmak için yürüyüş düzenlendi. Elazığ Valiliği önünde başlayan ve öğretmenevi önünde sona eren yürüyüşe, Vali Murat Zorluoğlu, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı çalışanları ve üyeleri, Elazığ Tuncay Küçüközer Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi çalışanları ve öğrencileri, Türkiye Omurilik Felçleri Derneği Elazığ Şube Başkanı Ömer Çöteli ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yürüyüşün ardından öğretmenevinde vakıf ve özel eğitim merkezleri tarafından hazırlanan sergi gezildi.

Sadece Türkiye’de değil birleşmiş milletlere üye 150 den fazla ülkede Engelliler Haftası faaliyetlerinin başladığını aktaran Vali Zorluoğlu, "Bizlerde ilimizde bu güzel yürüyüşle birlikte bir hafta sürecek olan etkinliklere başlatmış oluyoruz. Son 15 yıl içerisinde özellikle engelli kardeşlerimizle alakalı çok önemli çalışmalar ve çok önemli projeler hükumetimiz tarafından başlatıldı ve halen devam diyor. Gerek bizim kamuya ait kuruluşlarımızda engelli kardeşlerimizin bakımı ve rehabilitasyonları gerek evlerde devletimizin sağladığı imkanlara bakın gerçekten de engellilerimize yönelik çok büyük bir proje olarak hayata geçti. Ancak halen sıkıntılar olduğunu görüyoruz" dedi.

"BÜTÜN KAMU KURULUŞLARI ENGELLİLERE UYGUN OLACAK"

Hedeflerinin daha çok fiziksel engelli kardeşlerimizin sokakta kendi kendine idare edecek şekilde yer almasını sağlamak olduğunu da kaydeden Vali Zorluoğlu, "Bütün kamu kuruluşlarına talimatı verdim. Başta kendi vilayet binamız olmak üzere bütün kamu kuruluş kurumu binaları engelli kardeşlerimize uygun hale getirilecek. Girişinden asansörüne kadar bütün imkanları engelli kardeşimize ulaşımı sağlayabilecek şekilde yeniden gözden geçiriyoruz. Buna örnek olarak da kendi vilayet binamızı onunla ilgili talimat verdim. Engelliler başkanımız şimdi benimle görüşmek istese maalesef ikinci kata çıkamıyor. Gelecek sene burada konuşurken bunu sağlamış bir şekilde konuşmak istiyorum. Çok yakın zamanda vilayet binası başta olmak üzere bütün binalarımıza engelli kardeşlerimizin erişebilirliğini artırarak yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından işitsel engellilerden oluşan halk oyunları ekibi oyun oynadı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.