ELAZIĞ'I KANA BULADILAR; 3 ŞEHİT 170 YARALI

ELAZIĞ'I KANA BULADILAR; 3 ŞEHİT 170 YARALI

Elazığ Emniyet Müdürlüğüne sabah saatlerinde Pkk’lı teröristler bomba yüklü araçla saldırdı. Elazığ Valiliği saldırıda 3 şehit 170’in üzerinde yaralı olduğunu kaydetti.

Elazığ güne hain terör saldırısıyla uyandı. Sabah saatlerinde Pkk’lı teröristler Emniyet Müdürlüğü’nün bahçesine bomba yüklü araçla saldırdı. Kulakları sağır eden patlamayla Emniyet Müdürlüğü binasının ön cephesi büyük hasar görüp ağaçlar köklerinden sökülürken yerde büyük bir çukur oluştu. Silah seslerinin duyulduğu bölgeye yaralılar için çok sayıda ambulans sevk edildi. Hastanelere kaldırılan yaralılar için kan anonsları yapıldı.

Patlamanın meydana geldiği bölge güvenlik çemberine alınırken, saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldı.

ARAÇLAR SAVRULDU, AĞAÇLAR KÖKÜNDEN SÖKÜLDÜ

Malatya yolu üzerindeki, Sürsürü Mahallesi Çayda Çıra Kavşağı’nda bulunan Elazığ Emniyet Müdürlüğü’ne saat 09.20 sıralarında bombalı araçla düzenlenen saldırıda 3 polis memuru şehit oldu, 14’ü ağır olmak üzere 170 kişi yaralandı. Patlama sonucu Elazığ Emniyet Müdürlüğü bahçe duvarının dışında yaklaşık 2 metre derinliğinde ve 5 metre çapında çukur oluştu.

Patlamanın şiddetiyle bahçede bulunan Emniyet Müdürlüğü’ne ait araçlar alev alarak yanmaya başladı. Patlamayla birlikte Emniyet Müdürlüğü binasının kapı, pencere ve duvarları yıkılırken, içeride de büyük tahribat oldu.

Bölgeye sevk edilen ambulanslarla kent merkezindeki kamu hastaneleri ile özel hastanelere götürülen yaralılar tedavi altına alındı. Patlamanın etkisiyle Malatya karayolunda ve seyir halindeki onlarca araçlarda büyük tahribatlar oluşurken, orta refüjdeki ağaçların da kökünden söküldüğü gözlendi. Bölgede yanan araçlar söndürülürken polis, olay yerini güvenlik şeridiyle koruma altına aldı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.