Elektrik Kesintileri 800 Bin Liralık Serayı Vurdu

Elektrik Kesintileri 800 Bin Liralık Serayı Vurdu

Şırnak’ın Cizre ilçesinde elektrik kesintileri 800 bin liralık serayı vurdu.Cizre’ye bağlı İnci köyünde 10 dönüm arazi üzerine kurulan ve 25 kişinin istihdam edildiği serada sık sık yaşanan elektrik k...

Şırnak’ın Cizre ilçesinde elektrik kesintileri 800 bin liralık serayı vurdu.

Cizre’ye bağlı İnci köyünde 10 dönüm arazi üzerine kurulan ve 25 kişinin istihdam edildiği serada sık sık yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle büyük çapta maddi hasar oluştu. Cizreli iş adamı Veysel Şık, bölgeye yatırım yapmak için kurduğu 800 bin liralık serada elektrik kesintileri nedeniyle 300 bin liralık maddi hasar oluştuğunu söyledi. Şık, "Kırsal Kalkınma Projesi kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın hibe desteği ile devletin bölgeye yatırım yapın çağrısı üzerine kendi köyünde istihdam oluşturmak için 800 bin lira tutarında 10 dönüm arazi üzerine bölgenin en büyük serasını kurdum. Bu kadar yatırımın yapıldığı serada bölgede yaşanan elektrik kesintileri yüzünden yetiştirdiğimiz ürünler büyük zarar gördü. Kesintiler nedeniyle sadece benim seramda bir günde 300 bin lira zarar meydana geldi" dedi.

Serada 25 kadın istihdam edildiğini kaydeden Şık, "Her gün elektrik kesintisi oluyor. Cizre’de iklim şartlarının sıcak olması nedeni ile elektrik olmayınca soğutma sistemi çalışmıyor. Bu da serada yetiştirdiğimiz ürünlerin kurumasına neden oldu. Sadece bir günde yaşanan elektrik kesintisi yüzünden seradaki salatalık, biber başta olmak üzere yetiştirdiğimiz ürünlerimiz kurudu. Şu ana kadar yaklaşık 300 bin lira zarar meydana geldi" diye konuştu.

Sera sorumlusu Azam Saday ise, "Burada her gün dört beş saat elektrik kesiliyor. Bugün sabah beşte kalktığımda elektriklerin kesik olduğunu fark ettim. Saat 09.00’da yetkilileri aradım ve bize 20 dakika sonra elektriklerin geleceğini söylediler. Ancak saatlerdir hala elektrikler gelmedi. Kesinti nedeni ile tüm ürünlerimiz yandı. Burada 10 dönümlük ürünümüz var. Fasulyeden, domatese kadar tüm ürünlerimiz yandı. Yaşanan kesintilerden dolayı çok mağdur durumdayız ve 300 milyarlık zararımız var. Geçen yılda yeni ürünlere başladığımızda yine elektrik kesintileri yaşandı ve büyük çapta maddi hasarımız oldu. Bu yılda geçen yıl gibi oldu. Elektriklerin kesilmesinden sonra saatlerce elektriklerin gelmesini bekledik. Elektrikler gelmeyince ürünleri kurtarmak için seranın etrafındaki naylonları sökmeye başladık ancak o da ürünleri kurtarmamıza yetmedi" şeklinde konuştu.

Saday, elektrik kesintileri böyle devam ederse bölgede bulunan bütün seraların kapanacağını dile getirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.