Elibol: “Demirtaş Kürt Irkçılığı, Bahçeli Türk Irkçılığı Yapıyor”

Elibol: “Demirtaş Kürt Irkçılığı, Bahçeli Türk Irkçılığı Yapıyor”

AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Nuri Elibol, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin seçim meydanlarında Doğu ve Güneydoğu’da uluslararası örgütlerin tahriki ile yaşanan bir takım olaylar üzerinden tahrikler...

AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Nuri Elibol, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin seçim meydanlarında Doğu ve Güneydoğu’da uluslararası örgütlerin tahriki ile yaşanan bir takım olaylar üzerinden tahriklerde bulunduğunu belirterek, Selahattin Demirtaş’ın Kürt ırkçılığı, Devlet Bahçeli’nin ise Türk ırkçılığı yaptığını söyledi.

Seçim çalışmaları çerçevesinde Keçiören’de esnafları ziyaret eden AK Parti Ankara 2. Bölge Milletvekili Adayı Nuri Elibol, Devlet Bahçeli’nin alanlarda bir milliyetçiye yakışmayacak tahriklerde bulunduğunu kaydetti. Milleti Doğu ve Güneydoğu, terör konusunda tahrik ettiğini belirten Elibol, “İyi bir Türk milliyetçisi tahrik etmez, soruna teşhis koyar ve tedavi önerir” dedi.

“DEMİRTAŞ KÜRT IRKÇILIĞI YAPIYOR, BAHÇELİ TÜRK IRKÇILIĞI YAPIYOR”

Devlet Bahçeli’nin koalisyon hükümeti döneminde başbakan yardımcılığı görevinde bulunduğunu hatırlatan Elibol, kendisinin görev aldığı dönemde bu sorunu neden bitiremediğini sorarak, Bahçeli’nin milletin gözünü içine bakarak tahrik ettiğini ifade etti. Şehit vermeden, genç bedenlerin toprağa düşmesine meydan vermeden, bu istikamette bir yola girilmişken milleti tahrik etmenin doğru olmadığını belirten Elibol, “Bahçeli’nin yaptığının Demirtaş’ın yaptığından ne farkı var. Demirtaş Kürt ırkçılarını tahrik ediyor, Kürt ırkçılığı yapıyor, Bahçeli’de Türk ırkçılığı yapıyor. Bu ülke ve dünya ırkçılıktan çok çekti” diye konuştu.

Dünya milletlerinin ırkçılığın yaptığı zulümlere şahit olduğunu, dünyanın ırkçılığı lanetle andığına dikkat çeken Elibol, “BM’den tutun bütün uluslararası kuruluşlara kadar herkes ırkçılığa karşı tedbirler alıyor. Bugün Avrupa’da tekrar hortlayan ırkçılığın yayılmasını engellemek için bütün dünya seferber olmuşken Demirtaş’ın Kürt ırkçılığı, Bahçeli’nin de Türk ırkçılığı yapması bu memlekete bir şey kazandırmaz” şeklinde konuştu.

“BAHÇELİ’NİN MİLLİYETÇİLİĞİ BİR SÖYLEM MİLLİYETÇİLİĞİNDEN ÖTEYE GİTMEMİŞTİR”

Çağdaş bir milliyetçinin ülkenin tamamını kucaklaması gerektiğini, ülkedeki tüm etnik yapılara, mezhepsel yapılara, sosyal yapılara sahip çıkması gerektiğini söyleyen Elibol, “Tek rengi alıp diğer renkleri iterek bölücülüğü yardım etmiş oluruz. Çağdaş milliyetçi birleştirici, uzlaştırıcıdır, bölücü değildir. Bahçeli’nin milliyetçiliği bir söylem milliyetçiliğinden öteye gitmemiştir. Doğu ve Güneydoğu’da yaşanan olayların üzerinden insanları tahrik ederek, Demirtaş’ın tahrik ettiği ve yabancı servislerin de içinde olduğu bayrak indirme teşebbüsü gibi olayları tahrik ederek, yabancı servislerin Doğu ve Güneydoğu’da oynamaya çalıştığı bir takım olayları tahrik ederek Sayın Bahçeli oyunu 3-5 puan artırabilir. Ama bu 3-5 puan oyun Türkiye’ye maliyeti çok büyük olur. Çağdaş bir milliyetçi buna izin vermez. Çağdaş milliyetçiler ülkelerinin geleceğini, birliğini ve bütünlüğünü 3-5 puan oya değişmezler. Bahçeli’ye tavsiyem, birkaç puan oyunu artırmak için milleti tahrik etmesin, milletin duygularını istismar etmesin” ifadelerini kullandı.

“TERÖR ÖRTÜNÜN TALEPLERİNİ DEĞİL, KÜRT ETNİK KÖKENLİ İNSANLARIMIZIN TALEPLERİNİ YERİNE GETİRİYORUZ”

Bahçeli’nin parti programına “Biz terörün kökünü kazıyacağız” ibaresini koyduğunu kaydeden Elibol, “Kendisi bu ülkede 2.5-3 yıl Başbakan Yardımcılığı yaptı, o dönemde niye kazımadı da şimdi ‘terörün kökünü kazıyacağız’ diyor. Bizim bilmediğimiz, Sayın Bahçeli’nin bildiği hangi yol ve yöntem varsa o terörün kökünü nasıl kazıyacağını çıksın bize anlatsın. ‘Kazıyacağız’ lafı ile olmaz, nasıl kazıyacağını anlatsın. 40 bin tane daha mı şehit vermek istiyor. Bu ülkenin bir karış toprağını vermeden, bir çakıl taşına dokundurmadan, bir tek şehit vermeden bu işi çözmenin yolları var. Çözüm süreci işte bu yollardan birisi. Biz kan dökmeden, gencecik fidanları toprağa vermeden bu işi çözmeye çalışıyoruz. Sayın Bahçeli’nin söylediği yol ve yöntemlerin hepsi denendi, sonuçları ortada. Çözüm süreci 2.5 yıldır var, geldiğimiz nokta da ortada. 2.5 yıldır şehidimiz gelmiyor, gencecik fidanlarımız toprağa düşmüyor. Biz bunun karşısında Öcalan’ı serbest mi bıraktık, bir karış toprağımızı mı verdik? En ufak bir taviz vermeden, terör baronlarını köşeye sıkıştırarak, terörü doğuran nedenleri ortadan kaldırarak, PKK canileri ile Kürt halkını birbirinden ayırarak, Kürt halkının taleplerini yerine getirerek bu sorunu çözüm yoluna sokmuş durumdayız. Terör örtünün taleplerini değil, Kürt etnik kökenli insanlarımızın taleplerini yerine getiriyoruz. Onların taleplerinin büyük bir bölümünü yerine getirdik, kalanları da yerine getirilecek. Bizim muhatabımız HDP de değil, teröristler de değildir. Bizim muhatabımız bu ülkenin birinci sınıf vatandaşı olan Kürtlerdir” açıklamasında bulundu.

“BAHÇELİ’NİN KOALİSYON HÜKÜMETİ EĞER IMF’DEN BORÇ PARA BULAMASAYDI BU ÜLKEYİ SATMAK ÜZEREYDİ”

Çözüm süreci çerçevesinde Kürt vatandaşlara verilen hakların lütuf olmadığını, yeni Türkiye’de Kürtlerin taleplerini yerine getirmeye devam edeceklerini kaydeden Elibol, Bahçeli’nin alanlarda teröre yönelik tahrik etmeye yönelik tavırlarının çağdaş milliyetçilere yakışmadığını ifade etti. Elibol, “Bize ‘ülkeyi satıyorlar’ diyor. Bir karış toprağını satmadık biz bu ülkenin. Bahçeli’nin koalisyon hükümeti eğer IMF’den borç para bulamasaydı bu ülkeyi satmak üzereydi. Yunanistan’ın adaları satışa çıkardığı gibi. Milliyetçilik lafla olmaz, kendi uçağını yapabiliyor musun, kendi tankını, füzeni yapabiliyor musun? Biz 2019’a kadar 15 tane milli uçak üreteceğiz. Milli gemimizi saptık, kendi uçak gemimizin üretimi için yerli firmalarla sözleşme yaptık. Kendi savaş uçağımızı kendimiz yapacağız, Türksat-3 uydumuzu kendi milli imkanlarımızla yapıyoruz. Savunma sanayini milli hale getiriyoruz. 2.5-3 milyar dolar Türk dünyasına ve İslam dünyasına ihracat düşünüyoruz. Bizim savunma sanayinde ulaştığımız teknolojik nokta İslam ve Türk dünyası açısından garanti olacak. Onların da geleceğini garanti altına alıyoruz. Kendimize ait otomobili piyasalarda göreceksiniz, üçüncü boğaz köprüsünü yapıyoruz, ülkenin her yanını hızlı tren rayları ile döşemeye başladık. Milliyetçilik böyle olur, biz icraat milliyetçisiyiz, onlar da slogan milliyetçisi. Benim millete tavsiyem slogan milliyetçilerine itibar etmesinler, icraat milliyetçilerinin icraatlarını takip etsinler” dedi.

“HALKIMIZ PALAVRA VE SLOGAN MİLLİYETÇİLERİNE GÜVENMESİN”

“Ülkesini IMF’ye borçlu hale getirip, IMF’nin kapısında dilendiren, ülkesindeki memurların maaşını bile IMF’den gelen para ile ödeyen bir siyasi lider mi daha milliyetçidir, yoksa IMF’ye borcunu sıfırlayıp, ülkesini IMF’ye 5 milyar dolar borç verecek hale getiren ve ülkesinin kasasına milyonlarca dolar toplayabilen bir lider mi gerçek anlamda milliyetçidir, bunun cevabını halk versin” açıklamasında bulunan Elibol, ülkesinin ekonomisini kimseye avuç açtırmayan, güçlü ülkeyi oluşturan, parasının ve pasaportunun itibarı olan bir ülke oluşturan bir liderin daha milliyetçi olduğunu söyledi. Elibol, “Halkımız palavra ve slogan milliyetçilerine güvenmesin. Palavra ve slogan milliyetçilerine bu halkın karnı tok. Yıllarca bu halkı palavralarla kandırdılar. Gerçek milliyetçi icraat milliyetçisidir, ülkesinin itibarını yükseltendir, Osmanlı coğrafyasının tamamında kendi ecdadının bıraktığı değerlere, mazlum milletlere sahip çıkandır. Lafla milliyetçilik olmaz. ‘Ben milliyetçiyim’ diyeceksiniz ama Erzurum’dan öteye gidemeyeceksiniz. Milliyetçi olduğunuzu söyleyeceksiniz sadece belli bölgelerde teşkilatlarınız çalışacak, Van’da Hakkari’de olmayacaksınız, Erzurum’dan öteye gitmeyeceksiniz, sizi çok tahrik ettiklerinde Diyarbakır’a sembolik bir gezi yapıp geri kaçıp geleceksiniz, böyle milliyetçilik olmaz. 81 vilayetten oy almayan bir parti milliyetçilikten bahsedemez. Milliyetçi adam ülkenin tamamını kucaklar. Bu ülke renklerden oluşmuş bir çiçektir, bu renklerin hepsini kucaklayan ve kabullenebilen insan çağdaş anlamda milliyetçidir. Rengin birisini seçip gerisini atan insan ırkçıdır, milliyetçi değil” diye konuştu.

“MİLLİYETÇİLİK LAFLA DEĞİL BÖYLE OLUR”

Kimseyi öldürmeden, şehit vermeden, bir çakıl taşını vermeden bu işin olurunun arandığını kaydeden Elibol, bu işi İngiltere gibi, İspanya gibi bitireceklerini söyledi. Dünyanın terör sorunun çözmek için hangi yol ve yöntemi kullandıysa Türkiye’nin o yol ve yöntemleri kullanarak bu işin bitirileceğini belirten Elibol, “Millet, çağdaş anlamda kimin milliyetçi olduğuna bu partinin 14 yıllık faaliyetlerine bakarak karar versin. Biz Bahçeli’nin bıraktığı 220 milyar dolarlık milli geliri biz 800 milyar dolara çıkarttık, o bize 26 milyar dolarlık Merkez Bankası rezervi teslim etti, biz 130 milyar dolara çıkarttık, 36 milyar dolarlık ihracat verdi bize, biz 158 milyar dolara çıkarttık, kişi başına 3 bin dolara yakın milli gelir teslim etti, biz onu 10 bin 400 dolara çıkarttık. Milliyetçilik lafla değil böyle olur” şeklinde konuştu

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.