Elibol: “Koalisyon Türkiye’nin Felaketi Olur”

Elibol: “Koalisyon Türkiye’nin Felaketi Olur”

AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Nuri Elibol, CHP, MHP ve HDP’nin koalisyon hayalleri kurduğunu belirterek, paralel yapının da üç partinin akıl hocalığını yaptığını söyledi. Elibol, MHP ile HDP’nin...

AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Nuri Elibol, CHP, MHP ve HDP’nin koalisyon hayalleri kurduğunu belirterek, paralel yapının da üç partinin akıl hocalığını yaptığını söyledi. Elibol, MHP ile HDP’nin aynı koalisyon hükümeti içinde birlikte olamayacağı yönündeki eleştirilere de, “Sayın Bahçeli, ‘ben katillerle koalisyon yapmam’ diyen Rahşan Ecevit ile koalisyon yaptıysa herkesle yapar” ifadeleriyle cevap verdi.

TGRT Haber Televizyonu’nda katıldığı programda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Nuri Elibol, koalisyon iddialarını ve muhalefetin vaatlerini eleştirdi. Türkiye’de bir koalisyon hükümeti kurulma ihtimalinin olmadığını söyleyen Elibol, CHP, MHP ve HDP’nin içinde bulunduğu üçlü koalisyonu paralel yapının yönettiğini, Türkiye’nin bir daha eski günlerine dönmemesi için koalisyon hayallerinin kurulmaması gerektiğini ifade etti. 27 Mayıs 1960 tarihinde yapılan ve Türkiye Cumhuriyeti tarihinde gerçekleşmiş ilk askeri darbe ve 27 Mayıs Ülkücü Şehitleri Ama Günü’ne ilişkin açıklamalarda bulunan Elibol, Türkiye’nin her ne kadar darbe anayasası ile yönetiliyor olsa bile Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarının Menderes’in ruhunu rahat ettirdiklerini söyledi. “Allah bu millete o günleri bir daha yaşatmasın” diyen Elibol, ülkücü şehitleri de rahmetle anarak, “Bu ülkede 12 Eylül döneminden önce çok ülkücü karanlık odaklar ve çeteler tarafından şehit edildi” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de 27 Mayıs’ın denemelerinin 13-14 yıl boyunca yapıldığını, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik “Muhtar bile olamaz” manşetleri atıldığını, Sarıkız, Ayışığı, Ergenekon girişimleri ve AK Parti’yi kapatma girişimleri olduğunu hatırlatan Elibol, “Saçma sapan mazeretler göstererek milletin oluşturduğu bu partiyi kapatmaya çalıştılar. 367 kararını hatırlayın, 27 Nisan e-muhtırasını, Gezi olaylarını, 6-7 Ekim girişimlerini hatırlayın, bunların hepsi 27 Mayıs’ın provalarıydı. Bu kadro çok şükür cesur çıktı, millet de arkalarında kapı gibi durdu. İnşallah bu millet bir daha o günleri görmeyecek” dedi.

7 Haziran seçimlerine yönelik vesayet girişimleri olduğunu kaydeden Elibol, “Hangi güç HDP ile MHP’yi aynı çizgide buluşturabilirdi, hangi güç CHP ile MHP’yi aynı çizgide buluşturabilirdi. 27 Mayıs Ülkücü Şehitleri anmaya gidiyor Sayın Bahçeli. Bahçeli’ye soruyorum, o ülkücülerin katliamında yer alan, teşvik eden Rahşan Hanım’la koalisyon ortaklığı yaptın. Bugün de gidiyorsun, dostlar alışverişte görsün. AK Parti siyasi hareketi devam ettiği sürece artık bu memleket demokrasi şehidi vermeyecek. Menderes ve arkadaşlarını asanlar utanmadan, sıkılmadan Sisi’nin yaptığı darbeyi örnek göstererek, Mursi’nin idam kararını örnek göstererek Tayyip Erdoğan’a atıfta bulunuyorlar. Şunu bilin ki, bu milletin tamamını şehit etmeden siz Tayyip Erdoğan’a ulaşamazsınız, elinizi bile süremezsiniz. Biz Menderes’i, Özal’ı verdik, bir daha kimseyi size vermeyeceğiz, alamayacaksınız” diye konuştu.

“BİR EKONOMİ PROGRAMI DEĞİL, POPÜLİZMİN DANİSKASI”

CHP, MHP ve HDP’nin birbirleri ile yarışırcasına ekonomi vaatlerinde bulunduklarını kaydeden ve seçim kampanyasını ekonomi ağırlıklı yürütmenin farklı, abuk subuk vaatlerde bulunmanın farklı olduğunu kaydeden Elibol, “Biz dağıtacağız’ diyorlar sadece, nasıl kazanacaklarını söylemiyorlar. 2002’de bu ülkenin toplam Gayri Safi Milli Hasılası 250 milyar dolardı, biz onu 830 milyar dolara çıkarttık, sen mi çıkarttın? Bu arkadaş 850 milyar doları nasıl aşacağını, Türkiye’yi nasıl zenginleştireceğini anlatmak yerine nasıl harcayacaklarını anlatıyor. Bu ülkenin ‘kefen parası, zor gün parası’ dediğimiz Merkez Bankası’ndaki 122 milyar dolara göz dikmişler. Bu bir ekonomi programı değil, popülizmin daniskası vaatler bunlar. Vatandaşlarımız bir düşünsünler, kendinizi bizim yerimize koyun, biz istesek emekli maaşını bin 500 değil, 2 bin diyemez miyiz? Hükümet çıkar der ki, ‘bunların birisi bin 400, birisi bin 500, birisi bin 800 veriyor. Biz emekli maaşını en az 2 bin lira yapıyoruz, asgari ücreti 2 bin lira yapıyoruz, mazotu da 1 lira yapıyoruz’ diyemez miyiz? 25 milyonun oyunu da garanti altına almış oluruz. Biz niye yapmıyoruz bunu? İmkan elimizdeyken ‘atanmayan ne kadar öğretmen varsa atıyoruz’ diyemez miyiz? Bu vaatleri verip oyumuzu artıramaz mıyız? Bunu bu ülkenin çıkarları için yapmıyoruz, böyle bir para yok, olmayan parayı dağıtamayız. Biz yapabileceğimizi söyleriz, milletimize yalan söyleyemeyiz” şeklinde konuştu.

“YUNANİSTAN BUNU 4 YIL ÖNCE YAPTI VE BATTI”

Yunanistan örneğini veren ve Yunanistan ekonomisinin battığını belirten Elibol, “Yunanistan bunu 4 yıl önce yaptı. İktidara geldiklerinde memur ve işçilerin maaşlarını artırdılar. Hovarda gibi dağıttılar. Yunanistan ekonomisi battı, 104 bin memurunu işten çıkarttı, Yunanistan Başbakanı NATO toplantısına gidecek uçağı bulamadı, Yunan Hava Kuvvetleri’ne ait kargo nakliye uçağı ile NATO toplantısına gitti, Yunanistan adaları satışa çıkarttı. Bizim de bu ülkeyi bu hale getirmemizi mi istiyorlar? Üç gün sonra IMF’nin kapısına mı dayanalım? Biz IMF’ye borcumuzu sıfırladık, IMF’ye borç verir duruma geldik. 1 yıl içinde bu 122 milyar doları 1 yıl içinde dağıtırlar ama üç gün sonra Kemal Derviş gelir, ekonomiden sorumlu bakan yaparlar. MHP’yi ikna edebilmek için Ekmeleddin İhsanoğlu’nu da başbakan yaparlar, HDP ile ortak koalisyon kurarlar. Bu ülkeyi de 1.5 yıl sonra batırırlar. Bu ülke gider IMF’nin kapısında borç para dilenmeye başlar” ifadelerini kullandı.

Muhalefetin yaptığı vaatlere TÜSİAD’ın ses çıkartmamasını eleştiren Elibol, “Bu hesapsız kitapsız vaatlere TÜSİAD’ın sesi çıkmıyor. Eğer biz böyle vaatlerde bulunsak TÜSİAD çıkar açıklama yapardı” dedi.

“İZMİR VE ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİNDE NEDEN DAĞITMIYORSUN?”

Kemal Kılıçdaroğlu’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olduğu dönemde “Ben seçilirsem her aileye 600 lira para vereceğim” vaadini hatırlatan Elibol, “Şimdi de 720 liraya çıkartmış. Bende diyorum ki, eline vuran mı var neden İzmir Belediyesi’nde, Eskişehir Belediyesi’nde dağıtmıyorsun. ‘Ben mazotu 1.5 liraya indireceğim’ diyor, mazota gerek yok, mazot ithal ettiğimiz bir şey. Şuanda Türkiye’nin en pahalı suyu İzmir’de ve Hatay’da satılıyor. Sen belediyelerine talimat ver, suyun fiyatını indirsinler. Seçime kadar hiç olmazsa bunu yap. Kendi belediyelerinde asgari ücreti bin 500 liraya çıkartsın. İddia ediyorum, bugün Mehmet Şimşek gibi Ali Babacan gibi değer bulamazsınız. Bu isimler dünyada en değerli 10 ekonomist varsa ilk üçe girerler. İnsanlar ‘CHP bunu veremez’ diyorlar. Bu ülkede emekliyi, dar gelirliyi bizden başka düşünen var mı? CHP bizim yaptığımız sosyal yardımlarla dalga geçiyordu, ‘makarnacı, kömürcü’ diyordu. Çok şükür biz CHP’ye sosyal devlet nasıl olunur öğrettik. CHP’li belediyeler yavaş yavaş bu işi öğrenmeye başladı” dedi.

“ÜÇLÜ KOALİSYONUN EN BÜYÜK ORTAĞI PARALEL YAPI”

Türkiye’de bir koalisyon ihtimali olmadığını fakat birilerinin bu ihtimali gerçekleştirmek için canhıraş çalıştığını belirten Elibol, bir koalisyon hükümetinin Türkiye’nin felaketi olacağını kaydetti. 1999 ve 2001’in unutulmaması gerektiğinin altını çizen Elibol, “Gecelik repo faizleri 7 bin 500’e çıktı, enflasyon yüzde 40’ları geçti, faizler yüzde 70’leri geçti. Rahmetli Ecevit memur maaşlarını ödeyebilmek için gitti Hollanda’da 500 milyar dolar için dilendi, havaalanında ağlayarak döndü. MHP ve HDP’nin koalisyonunda yeni bir anayasa yapılabilir mi aynı çizgide? Eğer Sayın Bahçeli, ‘ben katillerle koalisyon yapmam’ diyen Rahşan Ecevit ile koalisyon yaptıysa herkesle yapar. Ekmeleddin İhsanoğlu’nu başbakan yaparlar, ‘MHP’ye başbakanlık verdiler onun için koalisyon yaptık’ derler, bir mazeret bulurlar ve yaparlar. Bu üçünün bir arada olduğu yerde çözüm süreci olmaz. Paralel yapı bu üç partiyi teslim almış durumda, paralel yapı ile mücadele sona erer, paralel yapı bu üç partiyi yönetir ve eski gücüne kavuşur. Zaten koalisyonun en büyük ortağı paralel yapı, bu üç partiyi yöneten üst akıl da paralel yapı. Ekonomi çöker, güven ve istikrar biter. Bir koalisyonu Allah bu millete göstermesin” diye konuştu.

“OY KULLANAMAYAN, YÜRÜYEN MERDİVENE TERS BİNEN BİRİSİ BU ÜLKEYİ YÖNETEMEZ”

CHP’nin iktidar olmak gibi bir hedefinin olmadığını ve koalisyon istediğini ifade eden Elibol, Kılıçdaroğlu’nun yüzde 35 hedefini hatırlattı. “CHP tek başına iktidara gelse ödü kopar, ülkeyi yönetemez, yönetecek kadrosu da yok” diyen Elibol, Kemal Kılıçdaroğlu’nun SSK’yı nasıl yönettiğini herkesin gördüğünü söyleyerek, “Dört kazı önüne katar, akşam üçünü zor getirir. Batırmış SSK’yı. Kaç yıldır Meclis’te görüyoruz. Kemal Kılıçdaroğlu bu ülkeyi yönetemez, böyle bir becerisi ve birikimi yok. Kendi becerisi ile o siyasi partinin başına gelmedi, bir proje olarak kaset operasyonu ile geldi. Kendi oyunu kullanamadı sandığında, yürüyen merdivene ters binen birisi bu ülkeyi yönetemez. Bunu kendisi de biliyor, CHP’de biliyor” şeklinde konuştu.

“DERSİM’İN HESABINI VERMEDEN ALEVİLER’DEN OY ALACAĞINI MI ZANNEDİYORSUN”

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Ben ayrımcılık yapmayacağım” şeklinde açıklama yaptığını hatırlatan Elibol, Kılıçdaroğlu’nun ayrımcılığın daniskasını yaptığını söyleyerek, “Alevi kardeşlerimiz yanlış anlar diye sesimizi çıkartmıyoruz. Sen bu ülkede bölücülüğün alasını yaptın, mezhepçilik yaptın. CHP’nin birinci sıralarına hep Alevileri koydun. Alevi vatandaşı kandırmak için yaptı bunu. Sen mezhepçiliği daha adayları tespit ederken yaptın. Sünni CHP’lilere hakaret ettin. Bu şekilde Alevileri kandıracağını mı sanıyorsun, Munzur Çayı’nda günlerce akan kanı Aleviler unutacak mı, Dersim’in hesabını vermeden Aleviler’den oy alacağını mı zannediyorsun? ‘Ben geldiğimde bu ülkede huzur, barış olacak’ diyor. Gezi olaylarında vandalların önüne çıkıp ‘ben onların alınlarından öpüyorum’ diyerek insanları sokaklara sürükleyen, şehirlerin yağmalanmasını teşvik eden sen değil miydin? Sen değil misin Savcı Kiraz’ı odasında şehit eden DHKP-C’lilere çanak tutan? Sen huzur ve barış sağlayacaksan önce CHP’nin içinde sağla. Senin genel başkanlığın döneminde neredeyse CHP’nin yarısı dağıldı gitti” açıklamasında bulundu.

“ARAŞTIRIRSAK ALTINDAN UYUŞTURUCU PARASI, FUHUŞ PARASI ÇIKAR”

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın fazla ciddiye alınmaması gerektiğini ve Demirtaş’ın bir proje olduğunu söyleyen Elibol, “İyi bir PR yapılıyor bazı medya grupları tarafından. Demirtaş’ı sevdikleri için değil. ‘O kurdeleyi birlikte kesseydik’ diyor. İnsan biraz utanır. Bu Demirtaş çok pişkin bir adam, bukalemun siyasetine bu kadar beceren başka bir adam görmedim. Adana’da barış güvercinleri uçuruyor, kardeşlikten, Türkiyelilikten bahsediyor, Yüksekova’da havaalanının açılışını engellemek için örgüt ile beraber insanlara. Bir tane kepenk açılmadı Hakkari ve Yüksekova’da, lastik yakıldı, Başbakan’ın otobüsü taşlandı. Demirtaş ve onun ağababası örgüt neler neler yaptı. Bu havaalanını Demirtaş’ın sözcülüğünü yaptığı, vesayeti altında olduğu örgüt 99 defa bastı. Bizim zekamıza hakaret etmesin, Demirtaş yalan söylüyor. Demirtaş Doğu’da elinde silah olan PKK ile millete baskı kuruyor, her eve, aileye silahın namlusunu göstererek HDP’ye oy verdirmeye çalışıyor, batıda da bizim safları kandırıp ‘barış, demokrasi’ lafları ile oylarını almaya çalışıyor” dedi.

Demirtaş’ın AK Parti’ye yönelik “Bunlar haram paralarla kampanya yapıyor” açıklamasını eleştiren Elibol, “Bizim kaynağımız belli, devletin hazinesinden aldığımız para ile kampanya yapıyoruz. Demirtaş’a soruyorum, bu kadar televizyon yayınını, gazete ilanını, bu kadar reklamın parasını nereden buluyor? Onun parasını araştırırsak altında uyuşturucu parası çıkar, altında fuhuş parası çıkar. PKK’nın finans kaynaklarını bu ülkede bilmeyen yok. Biz uyuşturucu, eroin parasıyla kampanya yapmıyoruz. Devletin hazineden ödediği para ile kampanya yapıyoruz” diye konuştu.

“BUNLAR NERENİN AYDINI MERAK EDİYORUM”

Kendisini “aydınlar” diye nitelendiren bir grubun HDP’ye destek vermesini de eleştiren Elibol, “Aydınlar diye bir grup bir çağrı yapmış, bir takım entel dantel tipler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sahaya çıkmasını ve HDP’ye yapıldığını iddia ettikleri saldırıları kınıyorlar. Bu ülkede kampanya süresince en çok HDP’ye mi saldırılıyor, AK Parti’ye mi? O zaman AK Parti’nin seçim ofislerine saldırılırken, AK Parti’nin belediye başkanı öldürülürken, Adana’da CHP’nin adayına ateş edilirken bu aydınların sesi çıkmıyor, HDP söz konusu olduğunda bu aydınlar konuşuyor. Bunlar nerenin aydını merak ediyorum. Yoksa başka güçler tarafından pilleri takılan aydınlar mı? HDP doğuda tehdit şantaj, batıda barış dile ile konuşuyor. Sandığa şaibe bulaşacağı yönünde algı operasyonu yapıyor. Bir sandıkta 7 tane müşahit varsa bir tanesi AK Partili, diğerleri zaten koalisyon, çalınırsa AK Parti’nin oyu çalınır” şeklinde konuştu.

Elibol, seçim çalışmaları çerçevesinde Keçiören’in Etlik semtinde esnafları ziyaret etti, taleplerini dinledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.