Elmalı’yı Önce Don, Şimdi De Dolu Vurdu

Elmalı’yı Önce Don, Şimdi De Dolu Vurdu

Antalya’nın Elmalı ilçesinde akşam saatlerinde meydana gelen fırtına ve yağmurun dolu yağışına dönüşmesi ekili alanlara, seralara ve meyve bahçelerine zarar verdi.Elmalı ilçesinde akşam saatlerinde ya...

Antalya’nın Elmalı ilçesinde akşam saatlerinde meydana gelen fırtına ve yağmurun dolu yağışına dönüşmesi ekili alanlara, seralara ve meyve bahçelerine zarar verdi.

Elmalı ilçesinde akşam saatlerinde yağan ceviz büyüklüğündeki dolu, seralara ve meyve bahçelerine ve ekili alanlara zarar verdi. Öğleden sonra başlayan fırtına ve aşırı yağmurla birlikte gelen ceviz büyüklüğündeki dolu özellikle ovada bulunan seraları kalbura çevirirken, meyve bahçelerine de büyük oranda zarar verdi. Ekili alanları ve meyveleri delik deşik eden dolu yağışı nedeniyle büyük zarar oluştu. Elmalı ilçesinde geçen ay meydana gelen don olayında başta kayısı, erik ve şeftali ağaçları büyük zarar görmüştü.

Elmalı Belediye Başkanı Av. Ümit Öztekin, “Elmalı’da öğle saatlerinde Elmalı Ovasında önce büyük bir hortum fırtına ve ardından ceviz büyüklüğünde dolu yağışı. Allah beterinden korusun adeta iki hafta önceki don afetinden kurtulan az miktardaki ürünleri yok etmek için görevlendirilmiş gibi devam eden dolu yağışından arabanın içinde bekleyerek kendimizi koruduk. Tüm vatandaşlarıma geçmiş olsun. Merak etmeyin hasar tespiti yaptırıp zararları tazmin etmek için gerekli çalışmalar başlatılacaktır” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.