Emre’yi Hedef Alan Gazete Yönetimi Savcılıkta İfade Verdi

Emre’yi Hedef Alan Gazete Yönetimi Savcılıkta İfade Verdi

Spor Toto Süper Lig’in 32. haftasında oynanan Mersin İdmanyurdu-Fenerbahçe maçı öncesi, çıkardıkları spor gazetesinin ilk sayfasında Emre Belözoğlu ve Nakaoulma’yı karikatürüze ederek, Fenerbahçeli fu...

Spor Toto Süper Lig’in 32. haftasında oynanan Mersin İdmanyurdu-Fenerbahçe maçı öncesi, çıkardıkları spor gazetesinin ilk sayfasında Emre Belözoğlu ve Nakaoulma’yı karikatürüze ederek, Fenerbahçeli futbolcu Emre’yi hedef tahtasına oturtan Paskolik Gazetesi yöneticileri savcılıkta ifade verdi.

Mersin İdmanyurdulu futbolcu Prejuce Nakaoulma’nın eline oyuncak silah verilip, Emre Belözoğlu’nu da hedefe koyan haberin bulunduğu gazeteyi, karşılaşma öncesi Mersin Stadyumu’nda dağıtan Paskolik Gazetesi yöneticilerinden Esat Durak ile Ali Şanlı, Mersin Adliyesi’ne gelerek konuyla ilgili savcılığa ifade verdi. 6222 sayılı ’Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Yönelik Kanun’ gereği, adliyeye gelerek ifade veren gazete yöneticileri, çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Paskolik Gazetesi Editörü Esat Durak, maç öncesi yaptıkları yayınının istemedikleri şekilde gündeme oturduğunun altını çizerek, "6222 sayılı ’Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Yönelik Kanun’ gereği emniyetteki dosyamız savcıya intikal etti. Savcı da bu konuyla alakalı olarak soruşturma başlattı. Bizler de gazetenin yönetimi olarak, savcılığa ifade vermeye geldik. Daha önceki kanıtlarımızı, gazete sayılarımızı getirdik. Ulusal basında bu zamana kadar çıkmış olan, bu haftaki sayımızda da yayınlanan örnekleri savcılığa sunduk. Fikrimizi beyan ettik, savunmamızı yaptık. Süreci bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Avukat Işıl Akan Kıral ise 6222 sayılı kanuna muhalefetten dolayı soruşturmanın yürütüldüğünü ifade ederek, "Savcının ifadeye çağırması üzerine geldik. İfademizi verdik. İfademiz kapsamında ve daha önce internet yayınından da belirttiğimiz üzere herhangi bir şekilde sporda şiddete teşvik veya herhangi bir suç kastımız olmadığını söyledik. Daha önce ulusal basında spor müsabakalarından önce çıkmış, benzer veya daha farklı manşetleri de örnek olarak sunduk. Hepsi basın ve ifade kavramları üzerinden değerlendirilmiş ve hiçbiri hakkında hukuku işlem yapılmamıştır. Paskolik Gazetesi hakkında da takipsizlik kararı verilmesi için talepte bulunduk. Soruşturma hala devam ediyor. Savcılığın önümüzdeki günlerde karar vermesini bekliyoruz" diye konuştu.

Gazetenin yaptığı haber, daha önce Fenerbahçe’ye yönelik yapılan saldırılara denk gelmesi nedeniyle Emre Belözoğlu’nun ve Fenerbahçe yönetiminin tepkisine neden olmuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.