Engeliler Haftası’nda Farkındalık Yürüyüşü

Engeliler Haftası’nda Farkındalık Yürüyüşü

Mersin’in Erdemli ilçesinde Engelliler Haftası dolayısıyla özel eğitim uygulama merkezi öğrencileri yürüyüş düzenledi.İlçe merkezindeki Atatürk caddesinden başlayan yürüyüş, özel eğitim merkezi öğrenc...

Mersin’in Erdemli ilçesinde Engelliler Haftası dolayısıyla özel eğitim uygulama merkezi öğrencileri yürüyüş düzenledi.

İlçe merkezindeki Atatürk caddesinden başlayan yürüyüş, özel eğitim merkezi öğrencilerinin mehteran takımı eşliğinde ilçe sahilindeki Saim Göküş Parkı’na kadar sürdü.

Öğrenciler tarafından taşınan, ’En büyük engel sevgisizliktir’, ’Toplumla iç içe olmak huzur içinde yaşamak istiyoruz’, ’Biz bu engeli ucuz bulup da satın almadık’, ’Engeliler için yaptıklarınızı aslında kendiniz için yaptığınızı unutmayın’ yazılı pankartlar dikkat çekti.

Yürüyüş sonunda bir konuşma yapan Erdemli Kaymakamı Osman Taştan, 10-16 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen Engelliler Haftası dolayısıyla etkinliğin gerçekleştirildiğini belirtti.

Engellilerin hayatındaki engellerin kaldırılması gerektiğini ifade eden Taştan, “Önce engellilere bakış açımızı değiştirmeliyiz. Onların hayatlarını nasıl kolaylaştırırız bunun çabası içinde olmalıyız. Ben bu duygularla haftanın amacına ulaşmasını diliyorum” dedi.

Yürüyüşe Erdemli Kaymakamı Osman Taştan’ın yanı sıra Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, Arpaçbahşiş Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Necati Şevik, özel alt sınıfı bulunan 12 okul, rehabilitasyon merkezleri ve aileler katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.