Engelli Çocuklar Spora Doydu

Engelli Çocuklar Spora Doydu

Bursa Büyükşehir Belediyesi’yle İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün engelli çocukların spor yapabilmesine imkan sağlamak için 4-13 Mayıs tarihleri arasında düzenlediği ‘Özel Çocuklar Spor Şenliği’ muhteşem...

Bursa Büyükşehir Belediyesi’yle İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün engelli çocukların spor yapabilmesine imkan sağlamak için 4-13 Mayıs tarihleri arasında düzenlediği ‘Özel Çocuklar Spor Şenliği’ muhteşem final gösterileriyle son buldu.

Büyükşehir Belediyesi, Büyükşehir Belediyespor ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Bursa’daki özel eğitim kurumlarında okuyan öğrencilere yönelik planlanan organizasyon, futbol, atletizm, yüzme, bowling, dart, masa tenisi, bocce ve voleybol olmak üzere 8 branşta düzenlendi. Büyükşehir Belediyespor’a ait tesislerde gerçekleştirilen şenliklerde 472 engelli hem spor yaptı, hem de hünerlerini sergiledi. Engelli çocuklar ile ailelerine yönelik şenliğin final gösterilerine Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti Milletvekili Hüseyin Şahin, Gençlik ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin de katıldı. Açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri, şenlikte dereceye giren öğrenci takımlarına kupalarını takdim etti. Törende ayrıca bazı engelli eğitim kurumlarına malzeme yardımı yapıldı. Tören çerçevesinde Nilüfer ve Mehmet Zorlu özel eğitim merkezleri öğrencileri sergiledikleri gösterilerle, Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetler Birimi Müzik Akademisi Karma Korosu da seslendirdiği şarkılarla büyük ilgi topladı.

Açılış konuşmalarında söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’da gençleri kötü alışkanlıklardan alıkoyan organizasyonları yapmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi. Türkiye gibi Bursa’nın da hedeflerinin olduğunu, gelecek hedeflerine sağlıklı düşünen, kentlilik bilincine sahip bir nesille ulaşmak istediklerini belirten Başkan Altepe, “Bizler sizler için tüm imkanları seferber etmeye hazırız. Yeter ki kötü alışkanlıklara bulaşmayın, spor yapın, sanatla uğraşın. Çok çalışın ve başarıya ulaşın. Sizin en güzel şekilde yetişmeniz, kötü alışkanlıklardan korunmanız için gerekli tüm yatırımları yapıyoruz, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz” dedi.

AK Parti Milletvekili Hüseyin Şahin ise konuşmasına, spora, sporcuya ve Bursaspor’a büyük yatırımlar yapan, kent için ilgisini hiçbir zaman esirgemeyen Başkan Altepe’ye teşekkürlerini sunarak başladı. Bugün engellilerin de spor yapma imkanına kavuştuğunu, bunda da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde çıkartılan yasaların büyük etkisinin olduğunu hatırlatan Şahin, “Bugün Recep Altepe ve diğer başkanlarımız, bu kanunların desteğiyle bu derece büyük yatırımlara giriştiler” diye konuştu.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin de, engellilerle spor arasındaki duvarların Başkan Altepe sayesinde Büyükşehir’in imkanlarıyla yıkıldığını vurguladı. Bugün Bursa’da yürüme mesafesinde yüzme havuzlarının bulunduğunu, istisnasız her okulun spor salonuna kavuştuğunu hatırlatan Şahin, sporun ve sporcunun geleceğine yadsınamayacak katkılarda bulunan Başkan Altepe’ye şükranlarını iletti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.