Engelli Gençler, Askere Uğurlanıp Karşılandı

Engelli Gençler, Askere Uğurlanıp Karşılandı

Genelkurmay Başkanlığı tarafından engelli olup askerliğini yapamayan gençlere, bu özlemlerini yerine getirmek için bir günlük temsili askerliğe Balıkesir’in Manyas ilçesinden de 4 engelli genç katıldı...

Genelkurmay Başkanlığı tarafından engelli olup askerliğini yapamayan gençlere, bu özlemlerini yerine getirmek için bir günlük temsili askerliğe Balıkesir’in Manyas ilçesinden de 4 engelli genç katıldı.

Geçtiğimiz akşam, Manyas Kaymakamı Mehmet Erdem tarafından kendilerine, Atatürk Anıtı meydanında bir eğlence düzenlenen engelli gençler, Kaymakamlık tarafından Balıkesir’e bir günlük askerlik görevlerini yerine getirmeleri için, aileleri ve kendilerine araç tahsis etti. Balıkesir Bakım Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı’nda bir gün süre ile askerlik görevini yerine getiren engelli gençler, yemin töreninden sonra terhis belgelerini aldılar. Kaymakam Mehmet Erdem’in de engelli gençleri yalnız bırakmadığı tören sonrası, Manyas’a dönen engelli gençler, gittikleri gibi yine davul, zurnalar ile karşılandılar. Mutlulukları gözlerinden okunan engelli gençler ve aileleri Manyas Kaymakamı Mehmet Erdem’i makamında ziyaret ederek, kendilerine bu mutluluğu yaşattıkları için teşekkür ettiler.

İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı İsmet Kürşat Karademir’in de hazır bulunduğu ziyaret sonrası konuşan engelli askerlerden İlyas Topal, “Bizi çok güzel karşıladılar, başımıza bir uzman çavuş ile çavuş verdiler. Gösterileri izledik. Karavanadan yemek yedik ve sonra bunu (terhis belgesi) verdiler. Çok güzel oldu” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.