Engelli Gençler Davul Zurna İle Askere Uğurlandı

Engelli Gençler Davul Zurna İle Askere Uğurlandı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde engelli gençler için, davullu zurnalı asker uğurlaması düzenlendi.Yahşi Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’nde eğitim gören 11 engelli öğrenci için Bodrum İlçe Jandarma Komutan...

Muğla’nın Bodrum ilçesinde engelli gençler için, davullu zurnalı asker uğurlaması düzenlendi.

Yahşi Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’nde eğitim gören 11 engelli öğrenci için Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığı önünde davullu zurnalı asker uğurlama töreni düzenlendi.

Fiziksel veya zihinsel engelleri nedeniyle yaşıtları gibi askere gidemeyen engelli gençler, temsili olarak vatani görevlerini yerine getirmeleri için başlatılan 1 günlük askerlik uygulaması kapsamında bugün Muğla İl Jandarma Komutanlığı’na gittiler.

Davul zurna ile çalınan 10’uncu Yıl Marşı’yla uğurlanan engelli gençler aileleriyle birlikte otobüse binerken, Bodrum İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Hakan Demirörs ve beraberindeki askerler engelli gençleri asker selamı vererek uğurladı.

Yahşi Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi öğrencilerinden 18 yaş üstündeki 11 öğrenci için geçtiğimiz günlerde kına gecesi etkinliği de düzenlenmiş ve duygu dolu anlar yaşanmıştı.

Davul zurna eşliğinde doyasıya eğlenen engelli gençlerin askere gitmenin mutluluğu gözlerinden okunurken, bazı gençler “ Bu asker gidecek geri gelecek” diye tempo tuttu.

Muğla İl Jandarma Komutanlığı’na giderek bir günlük temsili askerlik yapacak olan engelli gençleri ve ailelerini taşıyan otobüse ise Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı motorize ekipler eskortluk yaptı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.