Engelli Ve Engelsiz Bireyler Beraber Spor Yaptı

Engelli Ve Engelsiz Bireyler Beraber Spor Yaptı

Türkiye Beyazay Derneği engelli ve engelsiz bireyler kaynaştırmak için ‘Aşmak İçin Hareket Et’ projesi kapsamında engelli ve engelsiz bireyler beraber spor yaptı.Engelleri kaldırmak için başlatılan ‘A...

Türkiye Beyazay Derneği engelli ve engelsiz bireyler kaynaştırmak için ‘Aşmak İçin Hareket Et’ projesi kapsamında engelli ve engelsiz bireyler beraber spor yaptı.

Engelleri kaldırmak için başlatılan ‘Aşmak için Hareket Et’ projesi kapsamında ilk olarak engelli ve engelsiz bireylerin katıldığı yürüyüş düzenlendi. 50’inci Yıl Kavşağı’ndan, Kongre Müzesi Bahçesi’ne kadar yürüyen engelli ve engelsiz bireyler burada müze bahçesinde Judo gösterileri yaparak Boccia oynadı.

Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva amaçlarının engelleri kaldırmak olduğunu belirterek, “Türkiye’de engelliler ve engelsizler arasında bir soğukluklar olduğunu gözlemledik. Bunu da bilimsel araştırmalar sonucunda anladık ki acı sonuçları var. Toplumun yüzde 70’i engelli komşu istemiyor, yüzde 80’i engelliler aynı yerde çalışmak düşünmüyor, yüzde 57’si de çocuğunun sınıfında engelli öğrenci istemiyor. Bizde dedik ki bu problemin sebebi ne buna kızmak doğru olmaz. Bizim milletimiz alicenaptır bu rakamlar bizi çok şaşırttı ama sonra yaptığımız araştırmalar sonucunda anladık ki toplumun yüzde 90’ı engelliler ile nasıl iletişim kurduğunu, nasıl eğitim gördüğünü, nasıl yemek yediğini bilmiyor. Buradaki sorunun nedeni bilmemek biz bunu nasıl önleyebiliriz, nasıl bu problemi çözebiliriz diye düşündük faydalı bir etkinlikte buluştuk. Hem engellileri hem de engelsizlere faydalı olacak spor etkinliğinde bir araya gelerek yürüyüş yaptık” dedi.

Ayva, etkinliğin Sivas’ta başladığını ve artık engelsizler ile engellilerin bu proje sayesinde spor yapacağını sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.