Engelliler Derneğinden Resim Sergisi

Engelliler Derneğinden Resim Sergisi

Samsun’un Çarşamba ilçesinde, Çarşamba Bedensel Engelliler Derneği tarafından, "10-16 Dünya Engelliler Haftası" dolayısıyla resim sergisi açıldı.Çarşamba Bedensel Engelliler Derneği binasında yapılan...

Samsun’un Çarşamba ilçesinde, Çarşamba Bedensel Engelliler Derneği tarafından, "10-16 Dünya Engelliler Haftası" dolayısıyla resim sergisi açıldı.

Çarşamba Bedensel Engelliler Derneği binasında yapılan sergi açılışına İlçe Kaymakamı Caner Yıldız, İlçe Emniyet Müdürü Tuncer İğneli, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Sergi açılışı öncesi törende konuşan Çarşamba Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Kerim Deniz sergide emeği geçenlere teşekkür ederek, “10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası münasebetiyle 10 ile 16 arasında çeşitli etkinlikler yapmak için burada bulunuyoruz. Burada bulunduğunuz için gurur duyuyoruz. Bizim kurs hocalarımıza ailelerinden ayırdıkları vakti buraya harcadıkları için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Kerim Deniz in konuşmasından sonra konuşan Engelliler Haftası’nda yapılacak Uçurtma Şenliği projesinin sahibi Mehmet Ali Karakuş ise, “10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nda çektiğimiz sıkıntıları, karşılaştığımız sorunları anlatmayı siz büyüklerime bırakıp, sizi Engelliler Haftası boyunca mutluluğu eğlenceyi bizimle birlikte güzel vakit geçirmeye davet ediyorum. Bizimle birlikte tekerlekli sandalyeye binip basketbol oynayabilir, bizimle yaptığımız resim sergisini gezebilir, bizimle birlikte şarkılar söyleyip uçurtma bile uçurabilirsiniz. Çünkü bizim hayallerimizde karşımıza çıkacak hiçbir engel yok. Hayallerimizin peşinden bizimle birlikte koşmaya var mısınız?” şeklinde konuştu.

Programda konuşan Çarşamba İlçe kaymakamı Caner Yıldız, devletin engellilere yardım elini uzattığını söyleyerek, “Dünya tarihine baktığımız zaman artık insan odaklı farklılıkların yok olduğu bir süreç işleniyor. Engelliler açısından hem toplumsal hem de yasal bir ilerleme kat ediyoruz. Aile içerisinde veya toplum içerisinde engelli bir vatandaşın ne kadar sıkıntı yaşadığını, kıyıda, köşede bırakıldığını hepimiz şahit olmuşuzdur. Şimdi devletimiz hepsine engelli maaşı bağladı. Ayrıca bakıma muhtaç kişilerin yakın akrabalarına bakım ücreti olarak asgari bir maaş veriyor. Bunlar güzel gelişmeler. Toplum bilinci arttı daha nasıl bu farklılığı ortadan kaldırabiliriz diye projeler üretiliyor. İnsanlar arsında önemli olan farklılıklar değil farkındalık" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen İlçe Kaymakam Yıldız, engellilerin hazırladığı resimleri inceledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.