Engelliler Haftası’nda Farkındalık Standı

Engelliler Haftası’nda Farkındalık Standı

10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü "Yapacaklarım sınırlı ama ufkum geniş" sloganıyla ortaklaşa çeşitli etkinlikler d...

10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü "Yapacaklarım sınırlı ama ufkum geniş" sloganıyla ortaklaşa çeşitli etkinlikler düzenliyor.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci ve eşinin katılımıyla Palerium Alışveriş Merkezi’nde farkındalık standı oluşturuldu. Stantta, engellilerin yerine sağlıklı kişilerin 1 dakika geçmesi istenilerek, engellilerle empati kurmaları ve sağlıklı insanların duyarlılıklarının artırılması amaçlanıyor.

Stantta, tekerlekli sandalyeye binerek açıklamalarda bulunan Genel Sekreter Kiremitci, Büyükşehir Belediyesi olarak engellilerle ilgili yapılabilecek bütün aktivitelerin, bütün yatırımların azamisini yapma gayreti içerisinde olduklarını söyledi. Engellilerin önlerindeki bütün engelleri kaldıracaklarını ifade eden Genel Sekreter Kiremitci, "Bunu kaldırmak için öncelikle kendi beynimizdeki engelleri kaldırmamız gerekiyor. Bizde, önce kendimizden başladık. Engellilerimiz bizim bir parçamız, içimizden birileri, evlatlarımız, büyüklerimiz. Engellilerimizi hayata kazandırarak, hayatın içerisinde cap canlı yaşamaları için elimizden geleni yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Şube Müdürü Selami Peksöz de, Amaçlarının, ’Bir gün değil her gün farkındalık oluşturmak’ olduğunu kaydederek, " Sadece bu hafta için değil, yılın her günü farkındalık oluşturmak için üzerimize düşeni yapmaya ve onlara destek olmaya devam ediyoruz" dedi.

Farkındalık standında, vatandaşlar baston, koltuk değneği, tekerlekli Sandalye ve göz bandajı takarak yürüme ve görme engelliler için empati kuruyor. Açılan stantta "Yoksa siz hala neler yapabileceğimizin farkında değil misiniz?" ve "Tekerlekli sandalyede oturup koşmayı denediniz mi hiç" dövizleriyle farkındalık oluşturulmaya çalışılıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.