Engelliler Temsili Askerlik Yaptı

Engelliler Temsili Askerlik Yaptı

Bingöl’de 17 engelli vatandaş temsili askerlik eğitimi alarak, yemin etti.Bingöl 49. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı, Engelliler Haftası dolayısıyla temsili askerlik töreni düzenledi. Törene, Bingöl...

Bingöl’de 17 engelli vatandaş temsili askerlik eğitimi alarak, yemin etti.

Bingöl 49. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı, Engelliler Haftası dolayısıyla temsili askerlik töreni düzenledi. Törene, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, 49. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Aygün, Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Celal Aygün, Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Burtaşkıray, Bingöl Tüm Engelliler Derneği Başkanı İdris Canlı ve temsili askerlik yapan 17 engelli vatandaşın ailesi katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, sancağın tören alanındaki yerini almasının ardından 17 engelli vatandaş, askerlik yemini etti. Yemin töreninin ardından engelliler adına kısa bir konuşma yapan Tüm Engelliler Derneği Başkanı İdris Canlı, “Bizler fiziki engelli olsak bile, kalplerimiz, ruhlarımız ve inancımızın sapasağlam olduğunu bilmenizi isteriz. Vatan ve millet için verilebilecek her görevi yapabilecek kararlıkta tüm engelleri aşabilecek güçte ve iradedeyiz. Bize olan inancınız ve vereceğiz destek ile daha dinç, daha dinamik ve hayat dolu olarak, topluma ait olduğumuzu ve yerimizi alacağımızı belirtmek isteriz” dedi.

Konuşmanın ardından temsili askerlik eğitimi alan engelli vatandaşlara, terhis belgeleri ve hediyeleri Vali Köşger, Tugay Komutanı Murat Aygün ve Cumhuriyet Başsavcısı Celal Aygün tarafından verildi.

“BU MİLLETİN ÖZÜNDE MEHMETÇİĞE KARŞI BİR SEVGİ VARDIR”

Programda konuşan Vali Yavuz Selim Köşger, bu milletin özünde, ruhunda, Mehmetçiğe karşı bir sevgi var olduğunu söyledi. Vali Köşger, “Bingöl’deki fiziki veya başka engeller nedeniyle askerlik vazifesini ifa edememiş vatandaşlarımıza yönelik, bir günlük onların da asker olmasını sağlayacak bir program tertip edildi. Engelli vatandaşlarımız açısından güzel bir gün, bizim açımızdan güzel bir gün, özel bir gün. Bu milletin özünde, ruhunda Mehmetçiğe karşı, ordusuna karşı, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne karşı bir sevgi vardır. Bu millet eskiden beri, asker olarak bilinir. Bunu ben engelli yavrularımızın, gözlerinde ve hareketlerinde gözlemledim” diye konuştu.

49. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Aygün ise sağlık durumları nedeniyle askerlik hizmetinden muaf tutulan vatandaşların kısa süreli de olsa bu mukaddes üniformayı giymek, kışla ortamında yaşamak ve bu hazzı tatma arzusu içerisinde olan 17 engelli bireyin başvuruda bulunduğunu söyledi. Aygün, “Bu evlatlarımızı karşıladık ve gözlerindeki parıltıdan, kalplerindeki vatan sevgisini ve askerlik aşkının yüzlerindeki yansımalarını gördük. Sevgi ile hasret kaldıkları üniformalarını giydiler. Bu üniformalar dün Atatürk’ün, gazi ve şehitlerimizin giydiği üniformalardır. Ailelerimizin sevgi gözyaşlarına şahit olduk. Değerli evlatlarımız, biraz önce özgürlüğümüzün simgesi olan bayrağımız ve sancağımızın gölgesinde yemin ederek, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin birer ferdi oldunuz. Bizler böyle değerli evlatlarımızı ve onların ailelerini tanımaktan mutluluk duyduk ve bahtiyar olduk” şeklinde konuştu.

Törenin ardından konuşan engelli vatandaşlar ve aileleri, yaşadıkları mutlulukları anlattı. Etkinlik, toplu fotoğraf çekimi, eğitimli köpeklerin gösterisi ve yemek programıyla son buldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.