Engelliler Yararına Kermes

Engelliler Yararına Kermes

Van’da Ayhan Şahenk Özel Eğitim, Eğitim Uygulama ve İş Uygulama Okulu tarafından ‘Engelliler Haftası’ etkinlikleri kapsamında bir kermes düzenlendi.Sanat Sokağı’nda düzenlenen kermeste, Ayhan Şahenk Ö...

Van’da Ayhan Şahenk Özel Eğitim, Eğitim Uygulama ve İş Uygulama Okulu tarafından ‘Engelliler Haftası’ etkinlikleri kapsamında bir kermes düzenlendi.

Sanat Sokağı’nda düzenlenen kermeste, Ayhan Şahenk Özel Eğitim, Eğitim Uygulama ve İş Uygulama Okulu’nun yanı sıra Abdurrahman Gazi İşitme Engelliler Ortaokulu, Konya Beyhekim Özel Eğitim Mesleki Eğitim Okulu da stant açtı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kermeste bir açıklamada bulunan Abdurrahman Gazi İşitme Engelliler Ortaokulu Müdürü Fazıl Turgut, Van’ da işitme engellilere yönelik bir lisenin yeni açıldığını belirterek, “Van Özel Eğitim Meslek Lisesi adı altında hizmete açılan lisemiz bu sene bir resim sergisi açtı. Bizde engellilerimiz tarafından yapılan bu harika tabloları Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında halka buluşturmak istedik” dedi.

İşitme engelli öğrencilerin hayal gücünün geniş olduğunu ifade eden Turgut, “Bu tabloları öğrencilerimiz bir hafta ile 10 gün arasında tamamlayabiliyor. Öğretmenlerin yönetiminde yapılan bu resimler, tamamen öğrencilerimizin el ürünüdür. İki gün boyunca açık olan sergide engelli öğrencilerimize ait 15 resim bulunuyor” ifadelerini kullandı.

Yaptığı resimler hakkında işaret diliyle bilgi veren Vedat Faydalı adlı öğrenci de, “Okulu ziyaret eden bir bayan müfettişe hediye etmek amacıyla yaptım. İki gün boyunca çok çalıştım ve yoruldum. Sipariş üzerine yapılan bir resim” diye konuştu.

Sınıfta öğrencilerle birlikte yapılan çalışmaları sergilediklerini ifade eden Konya Beyhekim Özel Eğitim Mesleki Eğitim Okulu El Sanatları Öğretmeni Gülistan Marangoz ise, “Amacımız hem öğrencilerimizin yaptığı ürünleri sergilemek, hem toplumsal farkındalık oluşturmak hem de bu sergiden maddi bir kazanç sağlayıp okula katkı sağlamaktır. Engelli çocuklarında bir şeyler yapabileceğini, çocukların bu işleri yaparak kendilerini bir anlamda mutlu hissettiklerini ve onlarında engellerine rağmen aslında birçok şeyi başarabileceklerini göstermektir” dedi.

Zihinsel Engelliler Öğretmeni Hülya Çubukçu da, “Çocuklarımız, hafif düzeyde zihinsel engelli olduğu için çabuk öğrenebiliyor ve ürün çıkarabiliyorlar. Biz bu ürünleri hiçbir destek almadan kendi imkanlarımızla burada satacağız ve buradan elde edeceğimiz gelir ile okula yeni malzemeler alarak yeni ürünlerle sergiler açacağız” ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.