Engellilere 'engel' çıkarmayın

Engellilere 'engel' çıkarmayın

Engellilerin zorlu yaşam şartlarına bir engel de bilinçsiz vatandaşlar koyuyor. Araçlarını, tekerlekli sandalye kullanan engellilerin ulaşımında kolaylık sağlamak için düzenlenen kaldırımları kapatacak şekilde park eden kişiler, engellilere engel oluyor.

Yedi Eylül Mahallesi Muğla Bulvarı’nda minibüsten inmeye çalışan tekerlekli sandalyeye mahkum Yasin Cankılıç (17), kaldırımın iniş rampasına araç park edildiği için amacına ulaşamadı. Cankılıç ve annesine, çevreden geçen vatandaşlar yardım etmeye çalıştı. Aracını engelliler için yapılan rampayı kapatacak şekilde park eden aracın sahibine vatandaşlar tepki gösterdi. Bazı vatandaşlar aracın sileceklerini kaldırırken bazıları ise polisi arayarak yardım istedi.

“İNSANLAR DUYARLI DAVRANMALI”

Sorumsuzca bırakılan araç yüzünden kaldırımdan inemedikleri için oğlunun fizik tedavi randevusunu kaçırdıklarını ifade eden engelli gencin annesi Fatma Cankılıç, “15 gün önce fiziki şartları daha iyi diye Aydın’a taşındık. Geldiğimiz yer olan Kayseri’de de zaman zaman böyle zorluklarla karşılaşıyorduk. Bize Aydın’ın insanlara saygılı ve medeni bir şehir olduğu söylendi. Daha ilk günlerde karşılaştığımız manzaraya bakın. Kimseden ayrıcalık istemiyoruz, fakat bu şekilde de araç park edilmez. İnsanın başka bir insanın hayatını zorlaştırmaya hakkı yok diye düşünüyorum. İnsanlarımız daha duyarlı davranmalı” dedi.

“ÖZGÜRLÜĞÜMÜ ELİMDEN ALMASINLAR”

Aydın’ı çok sevdiğini, ama karşılaştığı olay karşısında üzüldüğünü belirten Yasin Cankılıç, “Aydın çok güzel bir kent. Yürüyemediğim için benim ayaklarım kullandığım bu akülü arabam. Koşamasam da arabamla gezdiğim zaman özgür olduğumu hissediyorum. Ama kaldırımlara hatalı yapılan parklar yüzünden bu özgürlüğüm de elimden alınıyor. Lütfen sürücülerimiz daha duyarlı olsun. Sürücüler araçlarını park ederken bu dünyada engelli ve tekerlekli sandalyeye mahkûm kişilerin olduğunu da unutmasınlar” diye konuştu.

Özel bir şirkete ait olduğu öğrenilen otomobil, olay yerine yarım saat sonra gelen trafik ekibi tarafından çekilerek otoparka taşındı. Yasin Cankılıç, uzun süre bekledikten sonra önüne konulan engelin kaldırılmasının ardından tedavisi için fizik tedavi merkezinin yolunu tuttu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum