Engellileri Anlamak İçin Empati Kurdular

Engellileri Anlamak İçin Empati Kurdular

Aydın Adnan Menderes Üniversitesinin Nazilli kampüsünde eğitim gören bir grup öğrenci anlamlı bir projeye imza atarak, Nazillili vatandaşları bir süreliğine engelli gibi yaşatarak empati kurmalarını sağladı.

Adnan Menderes Üniversitesi Nazilli kampüsünde eğitim gören Sosyal Hizmetler Bölümü öğrencileri Mahsun Yılmaz, Bülent Kumru, Hazal Nazlı, Fatma Kızıl ve Seher Apaydın hazırladıkları proje ile ilçe halkından takdir topladı. Engellilerin sorunlarına dikkati çekebilmek ve bu konuda farkındalık oluşturabilmek için hazırladıkları proje kapsamında bir engel parkuru oluşturan üniversite öğrencileri, vatandaşların gözlerini bağlayarak, talimatlar ile bu engel parkurunu tamamlamalarını sağladı. Bazı vatandaşların ise engelli sandalyesi ile bu engelli parkurlarını tamamlamak istediği sırada oldukça zorlandıkları görüldü.

Engelli Haftası dolaysıyla vatandaşların beş dakikalığına dahi olsa engelli gibi yaşayıp ve onlar gibi düşünmesini amaçladıklarını ifade eden Adnan Menderes Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü öğrencisi Fatma Kızıl, “Sosyal Hizmetler bölümü öğrencileri olarak Engelliler haftasında engellilerin yaşadığı zorluklara dikkat çekmek istedik. Bu proje ile duyarlı vatandaşlarımız empati kurarak engelli kardeşlerimizin yaşadıkları zorlukları görmüş oldu” dedi.

Öte yandan engelli parkurunu tamamlayan bazı vatandaşlar ise oldukça zorlandıklarını ifade ederken, bu proje ile engellilerin yaşadıkları zorlukların biraz olsun farkına vardıklarını belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.