“Engelsiz İzciler” Yemin Etti

“Engelsiz İzciler” Yemin Etti

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve sivil toplum örgütleri işbirliği ile düzenlenen ‘Engelliler Haftası’ etkinlikleri, Kültürpark Celal Atik Spor Salonu’ndaki açılış programı ile start a...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve sivil toplum örgütleri işbirliği ile düzenlenen ‘Engelliler Haftası’ etkinlikleri, Kültürpark Celal Atik Spor Salonu’ndaki açılış programı ile start aldı.

Dans, halk oyunları, müzik gösterileri ve şiir dinletilerinin gerçekleştirildiği törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan ‘Engelli dostu kent’ seçilen İzmir’in bir yerel yöneticisi olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirtti. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak engellilerin yaşamını kolaylaştırmak için birçok politikaları olduğunu vurgulayan Aydoğan, “Bizim için önde gelen en önemli şeyler, eğitim, engelli haklarının öğretilmesi, engellilerin toplumun her kesiminde ve her yerinde yer alması, bunun farkına varması, yapabileceğini yapması, üretim yapması, ülkeye katkıda bulunması ve istihdam politikalarımız. Göreve geldiğimizden bu yana İzmir’in engelliler profilini çıkarmaya çalışıyoruz. Tüm engellilerimize ve ailelerine ulaşmaya çalışıyoruz. Onlarla ilgili çeşitli eğitim programları yapmaya çalışıyoruz. Bu bizim için çok önemli. Bütün sivil toplum örgütleri, merkezi hükümetimizin il müdürlükleri gerçekten son yıllarda bu konuyla ilgili çok değişik, çok güçlü çalışmalar yapıyorlar. Sivil toplum kuruluşlarımız, derneklerimiz, vakıflarımız gerçekten bize çok yardımcı oluyorlar. Kentin fiziki yapısını engellilerimize göre düzenliyoruz. Buca’da yaptığımız Sosyal Yaşam kampüsümüzde engellilerimiz için İzmir’e yakışan bir merkez yapıyoruz” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nesim Tanglay da yaptığı konuşmada, müdürlükleri bünyesinde engelliler için yapılan hizmetleri özetledi. Konuşmaların ardından ilk önce İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin engelsiz izciler yemin töreni gerçekleştirildi. İzci yemini eden engelli gençler ve çocuklar, protokol üyeleri ile birlikte izci fularlarını takarken büyük mutluluk yaşadı.

10-16 Mayıs tarihleri arasında “Beni de görüyor musunuz” temasıyla gerçekleştirilecek Engelliler Haftası etkinlikleri çerçevesinde sergiler, paneller, spor etkinlikleri ve gösterilerle engellilerin sorunlarına dikkat çekilecek. Hafta boyunca ilçe belediyelerinin işbirliğinde ücretsiz film gösterimleri de olacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.