Engelsiz Nazilli Projesinde İlk Adım!

Engelsiz Nazilli Projesinde İlk Adım!

Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan seçim öncesi vaatleri arasında yer alan Engelsiz  Nazilli projesi kapsamında yapılacak çalışmaların ilk sinyalini verdi.

Başkan Özcan, şimdiye dek hiçbir ilçe belediyesinde olmayan engelli birimini Nazilli Belediyesi'ne kazandıracaklarını müjdeledi.

Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, ilçede birincil olarak düzenlenen ve toplam 16 okulun katıldığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında engelli öğrencilerin yer almaması üzerine, engelli öğrencilerin hayatın her alanında olması gerektiğini belirterek Nazilli Belediyesi'nin bu konuda çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

"ENGELLİ BİRİMİ AÇACAĞIZ"
Özcan, seçim öncesi vaatleri arasında da yer alan 'Engelsiz Nazilli' projesini hatırlatarak kentin engellilere göre dizayn edileceğini söyledi. Kaldırımların, kamu binalarının giriş ve çıkışlarının, otobüs duraklarının ve şehrin tüm ana arterlerinin dizaynı için belediyede yeni bir birim kurma çalışması içinde olduklarını açıklayan Başkan Özcan, "Engelli birimi açacağız. Projelerimiz hazırlık aşamasında. Mazbatayı alalı henüz 20 gün oldu ancak tüm sorunları yerinde tespit edip çözeceğiz. Engelli Birimi için de kolları sıvadık. Bu çalışmamızı ete kemiğe büründürüyoruz yavaş yavaş" dedi.

MAYIS AYINDA AÇILMASI BEKLENİYOR
Öte yandan sosyal belediyeciliğin gereği olan ve belediyelerin bünyesinde bulunması gereken Engelli Biriminin, Aydın genelinde yalnızca Aydın Büyükşehir Belediyesi'nde var olduğu öğrenildi. Nazilli Belediyesi bünyesinde açılması planlanan ve engelsiz işyeri kılavuzu, bina parseli çevresi kaldırım yapım esasları, bina yapımında aranacak ulaşılabilirlik koşulları, engellilerle doğru iletişim kılavuzu gibi sorumluluk alanlarına sahip olacak biriminse Mayıs ayında netlik kazanması bekleniyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.