Enıec Üyeleri Türkiye’de

Enıec Üyeleri Türkiye’de

Avrupa Kültürlerarası Yaşlı Bakım Birliği (ENİEC) bu yılki ziyaretini Türkiye’ye yaptı.Her yıl bir üye ülkede bir araya gelerek öncelikle yaşlılara yönelik bakım hizmetlerinin verilmesinde karşılaşıla...

Avrupa Kültürlerarası Yaşlı Bakım Birliği (ENİEC) bu yılki ziyaretini Türkiye’ye yaptı.

Her yıl bir üye ülkede bir araya gelerek öncelikle yaşlılara yönelik bakım hizmetlerinin verilmesinde karşılaşılan güçlükleri anlama ve önleyici bakım çabalarının geliştirilmesi gibi çalışmaları yürüten ENİEC, toplantılarını daha önce Danimarka (Kopenhag), Finlandiya (Helsinki), İsveç (Göteburg), Hollanda (Amsterdam), Belçika (Brüksel) ve en son 2014 yılında Norveç’te (Oslo) gerçekleştirmişti. Bu yıl 15 - 17 Nisan tarihleri arasında ülkemizde yapılan toplantının Türkiye temsilciliğini Prof. Dr. Sema Oğlak yaptı.

Toplantının amacının Türkiye’de yaşlı nüfusun artması olduğunu söyleyen İstanbul Gelişim Üniversitesi İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden Prof. Dr. Sema Oğlak, katılımcıların Türkiye’deki yaşlılara nasıl bakıldığını hem teoride hem de pratikte 6 farklı yaşlı bakım kurumunu gezerek fikir sahibi olduklarını ifade etti.

Yaklaşık 12 Avrupa ülkesinden oluşan 80 ENİEC üyesinin Türkiye ile Avrupa arasında yaşlı bakımı üzerine yapılabilecek işbirliği konusunda çeşitli perspektifler kazandığını belirten Oğlak, “Hem Türkiye’nin misafirperverliği hem de tahmin edilenin ötesinde gelişmiş bakım sistemlerine sahip olduğumuza tanık olmaktan dolayı son derece mutlu ayrılıyorlar. Bu organizasyonda bizlere destek olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Hastanesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’na teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Uluslararası Göç ve Etnik İlişkiler Departmanı’nda doktora yapan Jenny Malmsten ise Türk sağlık tesislerini görmek konusunda katkılarından dolayı Türkiye Hastanesi’ne teşekkür etti.

ENIEC NEDİR?

ENIEC (Avrupa Kültürlerarası Yaşlı Bakım Ağı), 2007 Mart ayında Kopenhag’da kurulmuş, Avrupalı üyelerden oluşan bir dernektir. Üyeleri; yaşlı bakım, önleyici bakım, yabancı etnik kökenli yaşlının sosyal bakım hizmeti ile ilgilenen kişilerden oluşmaktadır. Amaçları arasında Avrupa’da etnik farklılıkları olan göçmen yaşlılara yönelik sunulan hizmetin istenilen düzeye çıkarılması ve bu hizmetlerin yaşlıların ihtiyaçları doğrultusunda ve güvenli bir biçimde verilmesinin sağlanması gibi faaliyetleri vardır. Üyeleri, gerek kamu ve politika belirleyicileri gerekse basın yoluyla yaşlı bakıma odaklı çalışmalarını arttırmayı hedefleyen Hollanda, Almanya, Belçika, Danimarka, İsveç, Norveç, Finlandiya, İzlanda, İspanya, Avusturya, Estonya, İtalya, Macaristan, İrlanda, Fransa ve Türkiye’den katılımcılardan oluşmaktadır.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.