Erciyes Üniversitesi’nde Pte Sınav Merkezi Açıldı

Erciyes Üniversitesi’nde Pte Sınav Merkezi Açıldı

Erciyes Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ERSEM) tarafından PTE (Pearson Test of English) Sınav Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi.Erciyes Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hasan Yetim ve Tala...

Erciyes Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ERSEM) tarafından PTE (Pearson Test of English) Sınav Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Erciyes Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hasan Yetim ve Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen etkinliğe birçok akademisyen ve öğrenci katıldı. Özellikle öğrencilerin ve akademisyenlerin büyük ilgi gösterdiği açılış töreninde öğrencilere, tören sonrası PTE (Pearson Test of English Academic) sınavı hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

PTE (Pearson Test of English Academic) sınavı, katılımcılarının öğrenim görecekleri üniversite ve kolejlere İngilizce dil yeterlik seviyelerini kanıtlamak amacıyla kullanılan “PTE Academic”, dünya çapında birçok kuruluş tarafından tanınan bir sınavdır. Bilgisayar tabanlı akademik bir İngilizce dil sınavı olan PTE (Pearson Test of English Academic) artık Erciyes Üniversitesi’nde yapılabilecek.

YDS eşdeğerliliği olan “PTE Academic” sınav sonuçları; üniversitelerde lisansüstü programlara başvurular, akademik kadrolarda yükselmeler, İngilizce hazırlık programlarından muafiyet ve yurt dışındaki üniversitelerde lisansüstü programlara başvurularda kullanılabildiğinin belirtildiği etkinlikte, Erciyes Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Prof. Dr. Derviş Karaboğa konuşmasının başında ERSEM hakkında bilgiler verdi. Karaboğa; “Erciyes Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi, Erciyes Üniversitesi’nin 2001 yılında kurduğu bir birimidir. Daha önceki dönemlerde olduğu gibi şuanda Türkiye’nin en aktif ‘Sürekli Eğitim Merkezleri’nden birisi. Biz yapmış olduğumuz faaliyetleri temel olarak iki gurupta topluyoruz. Birincisi, toplumun her kesiminin ihtiyaç duyduğu sosyal veya mesleki bilgileri onlara vermek için gerekli olan eğitimleri açmak ve onları bilgilendirmek. Verdiğimiz kursların bazıları sadece Erciyes Üniversitesi öğrencilerine ve personellerine verilmekte, bazıları ise ulusal çapta verilen kurslardır. Örneğin; iş güvenliği, iş yeri eğitimi, ilk yardım temel eğitimi, hastane bilgi yönetim sistemi gibi kursların çoğunluğu ulusal bazda kurslardır. Dört yıldır yabancı dil programı olarak sürdürdüğümüz Türkçe Dil kurslarına da devam etmekteyiz.” şeklinde konuştu.

Erciyes Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nin açmış olduğu PTE (Pearson Test of English Academic) sınav merkezi hakkında detaylı bilgi veren Pof. Dr. Derviş Karaboğa, Sınav sonuç açıklama süresinin 5 iş günü olduğuna dikkat çekerek; “Biz Erciyes Üniversitesi olarak özellikle İngilizce konusunda sıkıntı çeken akademisyen ve öğrencilerimizin faydalanması için PTE (Pearson Test of English Academic) sınavını bu merkezde yapmaya başlıyoruz. ÖSYM’nin yapmış olduğu ‘Yabancı Dil Sınavı’ndan farklı olarak yurtdışında da geçerliliği olan bir sınav bu. Bu sınava giren kişiler eğer sınavda başarısız olurlarsa hemen sonuçların açıklanmasının ardından başvurusunu gerçekleştirip tekrar sınava girebilmektedirler. Yani ÖSYM’nin yaptığı YDS gibi 6 aylık bir süreyi beklemenize gerek kalmamış oluyor. Hemen sınava tekrar girebiliyorsunuz. Bu sınavın burada gerçekleştirilmesi için ciddi bir çalışma sarfettik ve sonunda açmayı başardık.” dedi.

Açılış töreninin sonunda Erciyes Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Prof. Dr. Derviş Karaboğa’ya PTE (Pearson Test of English Academic) Türkiye temsilcileri tarafından plaket takdim edildi.

Törenin ardından Erciyes Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hasan Yetim, Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu ile birlikte PTE (Pearson Test of English Academic) sınavı için özel hazırlanan salonda incelemelerde bulundular. Prof. Dr. Hasan Yetim yaptığı açıklamada Erciyes Üniversitesi’nin Türkiye’de öncü bir üniversite olduğunu, bu gibi eğitim çalışmalarıyla üniversitenin prestijinin arttığını ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.