Erdem: Çiftçimizin taşkın zararının takipçisi olacağız

Erdem: Çiftçimizin taşkın zararının takipçisi olacağız

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, taşkından zarar gören çiftçilere ait zirai kredilerinin ertelenmesi hususunun takipçisi olacağını belirtti.

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem Yenipazar ve Bozdoğan’da yaşanan Büyük Menderes Nehri taşkınları ile ilgili olarak değerlendirmede bulundu. Erdem, karların erimesi ve son günlerde yağan aşırı yağmurlar nedeniyle Aydın ve Denizli illerinde taşkınlar meydana geldiğini belirterek, “Kemer Barajı’nın su seviyesinin yüzde 93’lerden yüzde 98,5 seviyelerine ulaşmasıyla Akçay’a 130 metreküp su deşarj edilmiştir. Denizli istikametinden gelen suyun da eklenmesiyle Büyük Menderes Nehri ile Akçay’ın birleştiği noktalarda taşkınlar meydana gelmiştir. Taşkınlar özellikle Bozdoğan ve Yenipazar İlçeleri’nde etkili olmuştur. Bu ilçelerimizde yaklaşık 2 bin hektar tarımsal alan sular altında kalmıştır’’ dedi

’’KONUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’’

Taşkınla ilgili olarak çiftçilere zirai kredilerin ertelenmesi hususunda takipçi olacağını kaydeden Erdem, “Bu afet ile alakalı olarak DSİ Bölge Müdürümüz ve Sayın Valimiz Erol Ayyıldız ile sürekli irtibat halindeyiz ve konuyu yakinen takip ediyoruz. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Ürünleri zarar gören çiftçilerimiz İlçe Tarım Müdürlükleri’ne dilekçe ile müracaat edebilirler. Ayrıca önümüzdeki süreçte, selden zarar gören çiftçilerimizin zirai kredilerinin ertelenmesi hususunun takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.