Erdem, Kalınomuz ve Ortekin’e Cevap Verdi

Erdem, Kalınomuz ve Ortekin’e Cevap Verdi

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Aydın Belediyesi’ne verilen jeotermal kuyularıyla ilgili olarak açıklama yapan CHP İl Başkanı Barkan Kalınomuz ve eski Başkan İlhami Ortekin’e cevap verdi.

Mehmet Erdem, yaptığı açıklamada; “Bazı sanal ve yerel basın organlarında, Aydın Belediyesine İl Özel İdaresi tarafından verilen MTA tarafından açılmış ve kullanıma hazır Jeotermal kuyusu ile ilgili olarak, Aydın Belediyesi Eski Başkanı İlhami Ortekin ve CHP İl Başkanı Barkan Kalınomuz tarafından, bahsi geçen kuyu ile yakından ve uzaktan hiçbir ilgisi olmayan, tamamen kamuoyunu yanlış yönlendirmeye yönelik, kasıtlı, yalan ve yanlış bir takım açıklamalar yapılması üzerine ağıdaki bilgilerin kamuoyuna sunulmasına gerek duyulmuştur.Mülkiyeti Aydın İl Özel İdaresine ait, Aydın Merkez Karaköy(Yılmazköy) Değirmenci mevkiinde 1129 kütük sayfa no, M19-b-14-a-D pafta, 1129 parselde kain bin 723,50 metrekare arsalı ılıca vasıflı taşınmazın üzerinde 2000 yılında M.T.A İzmir Bölge Müdürlüğünce Ay1 nolu 1501 m. derinliğinde Jeotermal Kuyusu açıldı. Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait sıcaklığı 142 C olan bu kuyunun, İl Genel Meclisinin 02 Mayıs 2005 gün ve 3 sayılı kararı gereğince turizm ve jeotermal amaçla kullanılmak üzere, ilk yıl 120 YTL gibi temsili bedel üzerinden 25 yıl süreyle Aydın Belediyesine 17 Haziran 2005 tarihli kira protokolü ile kiraya verildi” dedi.

ORTEKİN HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

Bu güne kadar da her yıl TÜFE artış oranında kira artışı sağlandığına değinen Erdem, “En son İl Özel İdaresinin 18 Ocak 2013 tarihli ve M.09.0.İÖİ.0.12.00.00-000-916 sayılı 2013 Yılı kira bedeli hakkındaki yazısı gereğince de 02 Mayıs 2013-01 Mayıs 014 tarihleri arası kira bedeli 241 TL olarak tespit edilmiş ve buna ilişkin tahakkuk fişi kesilmiştir. Bahsi geçen kira protokolünü Aydın Belediyesi adına Belediye Başkanı İlhami Ortekin, İl Özel İdaresi adına da Genel Sekreter V. Hüseyin Şimşek imzaladı. Bütün bu gerçekler ortada iken, kira protokolünü bizzat imzalayan Aydın Belediyesi eski Başkanı İlhami Ortekin’in kamuoyunun önüne çıkıp bahsi geçen jeotermalle hiç alakası olmayan bir başka sahada Özel İdare ile bir firma arasında iptal edilen protokol ve sözleşmeden bahsetmesi, normal bir haleti ruhiye ile hareket etmediğini ve tetikçilik yaptığının işaretidir. Sayın Kalınomuz da bizim bahsimizi yanlış anlamış veya hiç anlamamıştır. İlhami Ortekin'in şahsıma yönelik hakaret ve iftira içeren beyanlarına yönelik suç duyurusunda bulunacağımı ve hukuki haklarımı kullanacağımı belirtmek istiyorum”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.