Erdem noktayı koydu: ‘ALICIK, AK Parti’ye…….’

Erdem noktayı koydu: ‘ALICIK, AK Parti’ye…….’

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, HAVADİS Genel Yayın Yönetmeni M.Şevket ALTINAYAR’ın sorularını yanıtladı. Erdem, MHP’li Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın AK Parti’ye geçeceği iddialarına noktayı koydu.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, MHP’li Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın AK Parti’ye transfer olacağı yönünde kamuoyunda konuşulan iddiaları ‘söylenti’ olarak yorumladı. HAVADİS Genel Yayın Yönetmeni M.Şevket Altınayar’ın sorularını yanıtlayan Erdem, özellikle siyasetçilerin söylentiler üzerine konuşmaması gerektiğine vurgu yaptı.

• ‘ALICIK’IN AK PARTİ’YE MÜRACAATI YOK’

Belediye Başkanı Haluk Alıcık hakkında söylentiler üzerinden yorum yapmamayı tercih eden Milletvekili Mehmet Erdem, “Haluk bey siyasi tercihlerini kullandı. MHP’den 2’inci kez aday olarak seçimleri tekrar kazandı. Kendisini tebrik ediyoruz. Ancak bundan sonraki siyasi tercihlerinde bir değişiklik varsa bunun bir prosedürü vardır. Nedir bunlar? Partimizin teşkilatına müracaatını yapar. İlçe teşkilatı bünyesinde bu müracaat konuşulur. İlçe ve İl teşkilatlarımın aldığı kararlar bir dosya halinde Genel Merkezimize gönderilir. Genel Merkez de aynı şekilde MYK’da müracaatı görüşür ve karar verir. Bu Haluk bey için de, başkaları için de böyledir. Benim bildiğim kadarıyla Haluk Alıcık’ın bir müracaatı yok. Olmayan bir müracaat üzerine benim yorum yapmam mümkün değil” ifadelerini kullandı.

• ‘ERDOĞAN İLK TURDA SEÇİLECEK’

İlk turu 10 Ağustos 2014 Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini de değerlendiren AK Parti Milletvekili Mehmet Erdem, partilerinin adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk turda seçileceğini iddia etti. Erdem, “Kamuoyu anketleri %54 ile %57 aralığı gözüküyor. Ama ben bu oranların üstünde hiç tahmin etmediğimiz bir oy oranıyla karşılaşabileceğimizi düşünüyorum” dedi.

‘CHP VE MHP SEÇİMİ ERDOĞAN’IN KAZANACAĞINI BİLİYOR’

Milletvekili Erdem, “Seçimin sonucu bellidir. Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olacak. Bunu muhalefet de biliyor zaten. CHP ve MHP Cumhurbaşkanlığı seçiminin galibinin Erdoğan olacağını bildikleri için Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’nu aday olarak gösterdiler. İddialı bir şekilde bu işe girişmediler. Onların amaçları farklı. Bu 2 parti Ankara’da bir deneme yaptı. MHP’li bir belediye başkanı CHP’den aday oldu ve SEÇİMİ kazanamamalarına rağmen oldukça iyi netice aldılar. Şimdi Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ‘çatı aday’ çıkartarak ittifakı devam ettirmek istiyorlar. Asıl hedef 2015 seçimleridir. Çünkü o seçimde ‘AK Parti’nin başında Recep Tayyip Erdoğan olmayacak’ diyorlar. Yani muhalefet de Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığını kabul etmiş durumdadır” şeklinde konuşarak sözlerini tamamladı. • HABER: M.Şevket ALTINAYAR

haberin-videosu-068.gif

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.