Erdem, Söke’ye Yapılan Yatırımları Anlattı

Erdem, Söke’ye Yapılan Yatırımları Anlattı

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, 12 yıllık AK Parti iktidarı döneminde Söke ilçesine yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Çine Adnan Menderes Barajı’nın Söke Ovası rahatladığını belirten Mehmet Erdem, “Gökbel Barajı ihale edildi. Gökbel Barajından İncirliova, Koçarlı, Germencik ve Söke ovalarına sulama suyunun kapalı sistemle aktarılmasıyla ilgili 70 milyon liralık proje Ocak 2014’de imzalandı ve inşaatına başlandı. Şubat 2014’de Karacahayıt köyü kargın göledi 11 milyon TL’ye ihale edildi. İnşaatı yılsonu tamamlanıyor. Bağarası Sarıçay barajının keşif ve projeleri tamamlandı. Yapım işi ihaleye çıkıyor. Baraj önümüzdeki dört yılda tamamlanarak Söke ve Kuşadası’nın gelecekteki kullanım suyu ihtiyacını kökten çözecek. Menderes nehri aşağı havzasının yatak temizliği özel sektöre ihale edildi. Çalışmalar hızla devam ediyor, İki yıl içinde bu iş tamamlanacak. İl Özel İdaresi imkanlarıyla Çavdar ve Arslanyaylası köylerine iki sulama göledi yapıldı” dedi.

Söke’de hayata geçen sağlık yatırımları hakkında da bilgiler veren Erdem, “250 yataklı Bölge tipi Söke Devlet Hastanesinin temeli 1991 yılında atılmıştı ve 13 yıllık bir hayaldi. İktidarımızın ikinci yılında 3.8 milyon TL ödenek sağlanarak Hastane 2004’de hizmete girdi. Söke’de Yenikent ve Atburgazı mahallelerinde iki yeni sağlık ocağı hizmete açıldı. Önce 2010 yılında İl Özel İdaresi katkılarıyla Söke Ağız-Diş Sağlığı Merkezi hizmete açıldı. Daha sonra 3 bin 572 metrekare kapalı alanı olan 20 ünitelik yeni Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi 06 Şubat 2013 tarihinde 5,5 milyon TL bedelle ihale edildi. İnşaat bir yılda tamamlanarak 11 Mart 2014’de hizmete açıldı. Söke’de eski hastanenin olduğu yerde Devlet Hastanesine bağlı yeni bir Toplum Ruh Sağlığı Merkezi açıldı. İl Özel İdaresinin sağladığı 700 bin TL’lık katkıyla F.F.K. Devlet Hastanemize acil servis düzenlemesi, yeni yoğun bakım ünitesi yapımı, yeni röntgen cihazları alımı ve evde sağlık hizmetleri için araç alımı sağlandı” diye konuştu.

Ulaşım, eğitim, gençlik ve spor alanlarında da önemli yatırımlar gerçekleştirildiğini kaydeden Erdem, “Söke bölünmüş yol ağıyla Kuşadası, Didim ve Milas otoyola bağlandı. Söke - Ortaklar arası 22 km demiryolu üst yapı yenilemesi 10 milyon TL’ye tamamlandı ve hizmete açıldı. Ağaçlı yolu köprüsü yapıldı. Heyelan sonucu harabeye dönen Cumhuriyet Anadolu Lisesi inşaatı 740 bin TL ödenek ile eğitime kazandırıldı. Sazlı ve Bağarası’nda iki anaokulu yapıldı. Fevzipaşa, Atburgazı, Savuca ve Sazlı’da toplam 56 yeni derslik yapıldı. 20 yeni bilgisayar teknoloji sınıfı açıldı. Çeltikçi mahallesinde Sağlık Müdürlüğünün eski sağlık ocağı yıkılıp 18 derslik ortaokul ve 18 derslik ilkokul inşaatları toplam 3 milyon 375 bin TL’ye ihale edildi. Kaba inşaatları tamamlandı İl Özel İdaresi imkanlarıyla Sıdıka İlköğretim okulunun bahçesinde 1 milyon 800 bin TL’ye 24 derslik yeni okulun kaba inşaatı da tamamlandı. 100. Yıl İlköğretim Okulunun bahçesinde 1 milyon 875 bin TL’ye 24 derslik imam hatip ortaokulu inşaatı bitirilip bu yıl öğretime açılıyor. ADÜ bünyesinde mevcut Meslek Yüksek Okulunun yanında İşletme Fakültesi, Söke Sağlık Yüksekokulu ve Sağlık Meslek Yüksekokulları açıldı. STK’lar ve hayırsever bağışlarıyla inşaatına başlanan yeni Mimarlık ve Tasarım fakültesi inşaatı ve hafriyatına İl Özel İdaresinden 1,8 milyon katkı sağlandı. Söke’de yüksek öğretim kız ve erkek öğrenci yurtları yapımı programa alındı , proje çalışmaları tamamlandı. Yakında inşaat ihalesine çıkılıyor. İl Özel İdaresi imkanlarıyla yan futbol sahasının zemini 220 bin TL’ye sentetik çim olarak düzenlendi. İl Özel İdaresi imkanlarıyla Söke şehir stadının çim zemini 210 bin TL’ye yenilendi. 150 bin TL’ye kapalı spor salonunun bakım ve onarımı yapıldı. İl Özel İdaresi imkanlarıyla Hilmi Fırat Anadolu lisesine 600 bin TL’ye kapalı spor salonu kazandırıldı. İl Özel İdaresi imkanlarıyla 250 bin TL’ye Akçakonak köyünde atış poligonu kazandırıldı” ifadelerini kullandı.

SÖKE’DE ENERJİ YATIRIMLARI

Söke’nin önemli enerji kaynaklarına sahip olduğuna işaret eden Erdem, şöyle konuştu: “Aydın iline doğalgaz getiren hat 2007 yılında, 27 milyon dolar harcanarak tamamlandı. 2008 yılında EPDK tarafından doğalgaz arzı ve dağıtımı işi ihale edildi. Söke doğalgaz ile tanışıyor. Söke de enerji hatları yeraltına alındı; ihtiyaç duyulan mahallelerde yüksek kapasiteye sahip yeni trafo binaları yapıldı. İl Özel İdaresinden 3 milyon liraya yakın kaynak sağlanarak Söke ovasında 85 km’lik tarımsal sulama amaçlı elektrik hatları döşendi. Yenidoğan Çatalbük mevkiinde özel sektör marifetiyle 30 bin MW kurulu güce sahip rüzgar enerjisi santrali kuruldu. Jeotermal enerjiyle ilgili düzenlemeler sonucu Söke ‘de de birçok saha seracılıkta kullanılmak üzere özel sektöre kiralandı”

Söke’ye kazandırılan diğer sektörlerdeki yatırımların durumuna da değinen Erdem, şunları söyledi: “Yenidoğan beldemizde 144 konutluk TOKİ konutları tamamlandı ve sahiplerine teslim edildi. Katı Atık Bölgesel Yönetim Birliği katılımcısı Söke, Kuşadası, Davutlar, Güzelçamlı, Sazlı, Yenidoğan, Bağarası, Savuca, Akbük, Akyeniköy Belediyelerinin KUŞ-ATAK projesine 2007’de başlandı ve 2010’da 19,5 milyon euro harcanarak işletmeye açıldı. KÖYDES projesi ile Aydın ilimize 87 milyon kaynak aktarıldı. Bunun 8,5 milyonuyla Söke’nin köylerinin yol , su ve benzeri sorunları çözüldü. Yuvaca Boynak mevkiinde Adalet Bakanlığına tahsis edilen 93 dönüm arazi üstünde Epsilon İnş.A.Ş. tarafından taahhüt edilen bin 1200 kişilik T tipi yeni cezaevi ve personel lojmanları inşaatında sona geliniyor. İl Özel İdaresinden sağlanan 620 bin TL kaynakla Söke Kaymakamlığına yakışır yeni bir lojman kazandırıldı. Belediye tarafından yeni kent meydanında yer tahsisi yapılması halinde derhal Söke’nin yeni Hükümet Konağına başlanacak. Söke Organize Sanayi Bölgesinin müteşebbis heyetini oluşturan kurumlar ile birlikte; İl Özel İdaresinden OSB’ye 880 bin TL kaynak aktarıldı ve ilk fabrikaların yapımının önü açıldı. Şimdi de OSB’nin kaynak ihtiyacı için Halk Bankasından da 10 milyon kredi tahsis edildi”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.