Erdoğan AB'ye tarih verdi!

Erdoğan AB'ye tarih verdi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Birliği cephesinden gelen 'yaptırım' açıklamasına sert tepki gösterdi. Erdoğan AB'ye müzakereler konusunda da yıl sonuna kadar süre verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Tarım Projesi için düzenlenen törende konuştu. Erdoğan, AAvrupa Birliği'nden gelen tehditlere sert çıkarken, Türkiye'nin üyeliği konusunda birliğe yıl sonuna kadar süre verdi.


'SEN KİMSİN!'

Cumhurbaşkanı, Avrupa'dan gelen 'idam açıklamalarına karşı ''Kimsin sen ya? Neymiş orada bir parlamentonun başkanı. Nesin sen? Sen, Türkiye adına ne zamandan beri karar verme yetkisine sahip oldun? 53 yıldır Türkiye'yi Avrupa Birliği'ne almayan sen veya siz, nasıl olur da Türkiye hakkında böyle bir karar verme yoluna gidersiniz. Sen daha Türkiye'yi tanıyamamışsın. Türkiye'deki birileriyle çevirdiğiniz fırıldaklar bu millet adına değildir, bu millet kendi kararını kendi verir, kendi göbeğini kendi keser." ifadelerini kullandı.


'HER YERİN YAPTIRIM OLSA NE YAZAR'

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz'un 'Türkiye'ye yaptırım' açıklamasına da oldukça sert bir tepki veren Erdoğan, ''Birileri kendi akıllarınca bize bu coğrafyayı dar etmek istiyorlar. Terbiyesize bak ya yaptırım uygularız diyor, senin her yerin yaptırım olsa ne yazar?'' şeklinde konuştu.


YILSONUNA KADAR SÜRE VERDİ

Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecinin de çok uzatıldığına dikkat çeken Erodğan, şunları söyledi:

''Kalkıp Türkiye'ye de 'Avrupa Birliği ile ilgili müzakereler durdurulabilecek' diyeceksin. Bakıyorsun, 'müzakereleri durdururuz'. Geç kaldınız, hemen kararınızı verin. Bak Sayın Başbakan burada, bakanlar burada. Ben de Cumhurbaşkanı olarak diyorum ki yıl sonuna kadar sabredelim, ondan sonra millete gidelim.''

Erdoğan, İngiltere'nin birliğe üye olmasına rağmen referanduma gittiğini de zölerine ekledi.
haber7

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.