Erdoğan Çerçioğlu'na yüz vermedi

Erdoğan Çerçioğlu'na yüz vermedi

"HER AN BENİ ALABİLİRLER"

AYDIN YENİ HABER GAZETESİNİN HABERİNE GÖRE, Aydın Cumhuriyet Başsavcılığının, FETÖ'nün belediyeler imamı firari Erkan Karaaslan dosyası soruşturması kapsamında şüpheli sıfatıyla ifadeye çağırdığı Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun, kendisini saran yargı çemberinden kurtulmak için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istediği, ancak 20 dakika sürdüğü belirtilen çok özel görüşmede beklediği desteği alamadığı öğrenildi. CHP eski Genel Başkan yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran'ın ricası üzerine gerçekleşen görüşmede, Çerçioğlu'nun ayakta konuştuğu ve kendisini oturarak dinleyen Erdoğan'a iltifatlar yağdırdığı kaydedildi.

AK Parti Aydın 6. Olağan İl Kongresi’ne katılmak üzere Aydın’a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP’li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu arasında gerçekleşen özel görüşmeye ilişkin çarpıcı bilgilere ulaşıldı.

İddiaya göre, Özlem Çerçioğlu'nun, FETÖ'nün belediyeler imamı olduğu gerekçesiyle tutuklandıktan sonra salıverilen ancak hakkında yeni bir tutuklama kararı çıkmasının ardınan sırra kadem basan Erkan Karaaslan soruşturması kapsamında şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrılması, Aydın kamuoyunda uzun süre konuşulmuştu. Bu gelişme üzerine, yakın çevresine "Beni her an alabilirler" diyerek korku ve endişesini dile getiren Çerçioğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Aydın'a gelişini fırsat bilerek yakın dostu CHP eski Genel Başkan yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran'dan yardım istedi. Cankurtaran'a kendisini Erdoğan ile görüştürmesi için dil döken Çerçioğlu, Adnan Menderes Stadında uzun süre bekledikten sonra 20 dakika süren özel görüşmede kendisine yardımcı olunmasını istediği ancak beklediği ilgiyi göremediği belirtildi.

cercioglu-erdogani-beklerken-(1).jpg

ÇERÇİOĞLU MEDYASI ÇARPITTI

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığının 'şüpheli' sıfatıyla kendisini ifadeye çağırmasının ardından panikleyen Özlem Çerçioğlu'nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesini ganimet bulmuşçasına servis edip algı operasyonuna kalkışan büyükşehir medyası, gerçek ortaya çıkınca sessizliğe büründü.

CHP'YE RAĞMEN...

Öte yandani Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesini parti teşkilatına haber vermeksizin gerçekleştiren Çerçioğlu, teşkilatlardan büyük tepki gördü. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'a ağır eleştiriler yönelttiği süreçte, Çerçioğlu'nun parti disiplini hiçe sayarak görüşme talebinde bulunması ana muhalefet partisinde otorite tartışmasını yeniden gündeme getirdi. CHP Genel Merkezinin önümüzdeki günlerde Çeçrioğlundan konuya ilişkin savunma isteyeceği de iddialar arasında.

SORUŞTURMALAR DERİNLEŞİYOR

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden usulsüzlük yaparak ihale aldığı iddiası soruşturulan Erkan Karaaslan’ın sistemi de geçtiğimiz günlerde çözüldü. Fason şirketler adına yazılan ve tek kalemden çıkan teklif metinlerini tespit eden savcılık, Karaaslan’ın ortak hareket ettiği, çoğu yakını olan şüphelileri takibe aldı. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da ‘şüpheli’ sıfatıyla ifadeye çağrılmıştı.FETÖ/PDY soruşturmalarının Aydın’daki sembol isimlerinden biri haline gelen Erkan Karaaslan’la ilgili çalışmalarını derinleştiren savcılık, soruşturmada önemli adımlar attı. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu da ‘şüpheli’ sıfatıyla ifadeye çağıran savcılığın en önemlisi tespitlerinden biri, Erkan Karaaslan’ın ‘ihale sistemini’ deşifre etmek oldu. Erkan Karaaslan’ın teklif usulü aldığı ‘Mali Danışmanlık Hizmeti’ ihalelerindeki fason şirketlerin tek elden yönetildiğine dair önemli bulgular elde edildi. Teklif usulü ihalelerde, ilgili kurumun hizmet almak istediği hususta 3 ayrı firmanın teklifini değerlendirmesi gerekiyordu. Aydın Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ ihalelerinde de aynı yöntem uygulandı. Ancak ayrı ayrı 3 firma olması gerekirken, bu kural çiğnendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum