Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı’nı nasıl değerlendirdiler?

Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı’nı nasıl değerlendirdiler?

Türkiye’nin 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu. AK Parti, CHP ve MHP Nazilli İlçe Başkanları İmran Acar, Ali Çankır ve Kürşat Engin Özcan’a Cumhurbaşkanlığı seçimlerini sorduk. İşte değerlendirmeleri..

Türkiye’nin 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu. AK Parti, CHP ve MHP Nazilli İlçe Başkanları İmran Acar, Ali Çankır ve Kürşat Engin Özcan’a Cumhurbaşkanlığı seçimlerini sorduk. AK Parti Nazilli İlçe Başkanı İmran Acar, Türk Milleti’nin doğru bir tercih yaptığını söyledi. Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesiyle Türkiye’de ki istikrarın devam edeceğini belirten Acar, “Milletin adamı olan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olmasından dolayı gurur duyuyoruz” dedi. Acar, Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili olarak Perşembe günü basın toplantısı düzenleyeceklerini kaydetti.

• ÖZCAN: SONUÇLARA SAYGI DUYUYORUZ

MHP Nazilli İlçe Başkanı Kürşat Engin Özcan ise Cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasında üzerlerine düşen gayreti fazlasıyla gösterdiklerini söyledi. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun MHP ve CHP’nin ‘Çatı Adayı’ olarak gösterilmesinin ardından sahaya indiklerini ve seçmenle bire-bir görüştüklerini ifade eden Özcan, “Bizler demokratik yapıların ilçe başkanlarıyız. Ortaya çıkan sonuçlar milletimizin takdiridir. Bu sonuçlara saygı duymamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

• ‘NAZİLLİ’DE CHP’Lİ SEÇMEN SANDIĞA GİTMEDİ’

Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Nazilli’de Türkiye ve Aydın ortalamasının üstünde bir oy oranına ulaştığına dikkat çeken Özcan devamla şunları söyledi: “Nazilli’de Mart ayında yapılan yerel seçimlere oranla Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde özellikle şehir merkezinde ciddi bir oy eksikliği var. Şehir merkezinde yaşayan vatandaşlarımız da sandığa gitseydi Ekmeleddin İhsanoğlu’nun oyu %70 civarında olacaktı. Bizim tespit ettiğimiz kadarıyla sandığa gitmeyen vatandaşların büyük çoğunluğunu CHP’li seçmen oluşturdu. Kimseyi suçlamak istemiyoruz. Biz MHP olarak seçim sonuçlarını iyi okuyoruz. Önümüzdeki yıl yapılacak olan Genel Seçim çalışmalarına bugünden itibaren başlıyoruz”

• ‘NAZİLLİ’DE 13 BİN 500 CİVARINDA SANDIĞA GİTMEYEN BİR KİTLE VAR’

CHP Nazilli İlçe Başkanı Ali Çankır, vatandaşların Cumhurbaşkanlığı seçimine duyarsız yaklaştığını söyledi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybetmenin muhalefet kesimi açısından üzücü olduğuna vurgu yapan Çankır, “Türkiye’de 15 milyon seçmenin sandığa gitmedi. Nazilli’de 30 Mart seçimlerinde 99 bin 500 kişi sandık başına giderken, Pazar günü ise 85 bin civarında kaldı. Dolayısıyla 14 bin 500 seçmen Nazilli’de sandığa gitmedi. Aldığımız bilgilere göre 2 bin civarında vatandaşımız seçmen bilgilerini Kuşadası, Didim gibi tatil bölgelerine taşıdı. Kısacası Nazilli’de 13 bin 500 civarında sandığa gitmeyen bir kitle var. İnsanlar Cumhurbaşkanlığı seçimlerine duyarsız davrandılar” şeklinde konuştu.

• ‘İHSANOĞLU’NU BEĞENMEYEN BİR KİTLEDEN BAHSEDEBİLİRİZ’

Cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasında Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti oylarını koruduğu tespitini yapan Ali Çankır, “Fakat CHP ve MHP’nin aldığı oyları toplandığınızda İhsanoğlu’nu beğenmeyen bir kitleden bahsedebiliriz. Gerek tatil nedeniyle, gerekse protesto amacıyla oy kullanmaya gitmeyen seçmenin ülkenin geleceği açısından önemli bir karar vermiş ve Recep Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı yapmıştır” ifadelerini kullanarak sözlerini noktaladı. • HABER: M.Şevket ALTINAYAR

1108halukalicik1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum