Erim’den kiraz üreticisine çare

Erim’den kiraz üreticisine çare

AK Parti Aydın Milletvekili Adayı Bekir Kuvvet Erim, Aydın için projeler üretmeye devam ediyor. Erim, kirazın başkenti Aşağı Yakacık’ta kurulacak kooperatifle sorunların çözüleceğini söyledi.

AK Parti Aydın Milletvekili Adayı Bekir Kuvvet Erim, kilosu 2 buçuk liraya kadar düşen kiraz nedeniyle sıkıntı yaşayan üreticinin yanında olduğunu gösterdi.. Erim, seçim çalışmaları kapsamında Aşağı Yakacık Mahallesi’ni ziyaret etti. Vatandaşlarla bir araya gelen Erim, mahallelinin sıkıntılarını dinledi. Erim, mahalleliden alışveriş yapmayı da ihmal etmedi.

Kiraz fiyatlarının 2 buçuk liraya kadar düşmesi nedeniyle mağdur olan üreticinin yanında olduğunu ifade eden Erim; fiyat dalgalanmalarının önüne geçmek için tarımsal kalkınma kooperatifi projesinin geliştirilmesi gerektiğini belirtti.

Erim, “Bunun çalışmasını inşallah Ankara’ya gidince yapacağım. Bir konsensüs sağlanmalı. Kooperatif üretici için büyük önem taşıyor çünkü ürünler tek elden pazarlanmalı” diye konuştu.

Kirazın başkenti Aşağı Yakacık’ta soğuk hava deposunun bulunmadığına dikkat çeken Erim, “Üreticinin pazarlama şirketi yok, soğuk hava deposu yok. Bu gibi durumlarda ürünün fiyatı düşüyor. Hükumetimizin teşvikleri var. Kooperatifleşmeyi sağladığımız zaman bunların peşine düşeceğiz” dedi.

Kooperatifin piyasada belirleyici olacağını belirten Kuvvet Erim, “Eğer iyi yönetilen bir kooperatif olsaydı bugün bu sıkıntıları yaşamazdık. Kooperatifle birlikte ürünü tek elden alacağız. Piyasayı tüccarlar değil kooperatif belirleyecek” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum