Erkekler Seyahatte Daha Savurgan

Erkekler Seyahatte Daha Savurgan

Türklerin yapılan tatil araştırmasına göre, erkeklerin yüzde 41’i seyahat için planladıkları bütçeye sadık kalırken, kadınlarda bu oran yüzde 50’yi buluyor.

Tatil sezonu gittikçe yaklaşırken pek çok kişi seyahatlerini planlamaya başladı. 2014 tatil planları yavaş yavaş belirlenirken, Türklerin 2013’te seyahate doyamadığı ortaya çıktı. Uçak bileti, otel ve araba kiralama fiyatlarını aynı platformda karşılaştıran uluslararası seyahat arama motoru Skyscanner, Türklerin 2014 seyahat planlarını araştırdı. Bin katılımcı ile gerçekleştirilen araştırmaya göre; Türklerin yüzde 55’i geçen 2013 yılına kıyasla bu sene daha fazla seyahat etmeyi planlarken, yüzde 46’sı ise bu yıl iki kez seyahat edeceğini belirtiyor. Üç kez seyahat edeceklerin çoğunluğunu 45-54 yaş grubu oluşturuyor. Katılımcıların çoğunluğu bu sene uzun seyahatlerden ziyade, kısa mesafe tatilleri ve hafta sonu kaçamakları yapacaklarını belirtiyor.

ERKEKLER SEYAHATTE BÜTÇEYİ AŞIYOR

Seyahat severlerin yüzde 46’sı seyahate çıkmadan bütçe yaparak harcamalarını buna göre ayarlarken, erkeklerin yüzde 40’ı bütçe yapmasına rağmen buna sadık kalamıyor ve planladıklarından daha fazla harcıyor. Araştırmaya göre erkeklerin yüzde 41’i seyahat için planladıkları bütçeye sadık kalırken, kadınlarda bu oran yüzde 50’yi buluyor. Yine erkeklerin yüzde 40’ı seyahatte planladıklarından daha fazla harcadıklarını belirtiyor. Bu durum, kadınların seyahatte daha tutumlu, erkeklerin ise daha savurgan olduğuna işaret ediyor.

YURTDIŞI İÇİN KESENİN AĞZINI AÇTIK

Katılımcıların verdiği yanıtlara göre, yurtdışına çıkmayı planlayan seyahat severlerin yüzde 18’i seyahat için 5 bin TL ayırıyor. Bu miktarı ise en çok 35-44 yaş arası seyahat severlerin ayırabildiği ortaya çıkıyor. Yurtdışı seyahati için 3 bin TL ve 2 bin TL bütçe ayıran seyahat severlerin oranı ise yüzde 12’de kalıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.